6 σημεία στην εμφάνισή σου αποκαλύπτουν προβλήματα υγείας (η αραίωση στα μαλλιά δείχνει θυρεοειδή;)

Η υγεία μας είνα πολύ σημαντική και πολλά από τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε, φαίνονται στην εμφάνιση μας! Δες τα σημάδια τώρα!

20.03.2018

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Τα προβλήματα ομορφιάς μερικές φορές σηματοδοτούν μια βαθύτερη ανησυχία για την υγεία μας. Μάθε πώς να διαβάζεις –και να θεραπεύεις- τα συνηθισμένα προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

emfanisi-ygeia

Έχεις θαμπά μαλλιά; Ή ξεφλουδίζει το δέρμα στον αγκώνα σου; Μπορεί το σώμα σου να προσπαθεί να σου πει κάτι.

«Υπάρχει τεράστια σύνδεση ανάμεσα στο πώς δείχνουμε εξωτερικά και στο τι συμβαίνει μέσα μας», λέει ο Ramsey Markus, MD, επίκουρος καθηγητής δερματολογίας στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον.

Ακόμη και τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ομορφιάς, όπως τα εύθραυστα νύχια και μια θαμπή επιδερμίδα, μπορεί να μας εφιστούν την προσοχή για θέματα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Έχετε το νου σου σε αυτά τα επιφανειακά συμπτώματα και αν τα εντοπίσεις καλό είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου.

1. Αν έχεις: Πυκνή και σκούρα τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή στο σώμα

Μπορεί να σημαίνει: Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

«Δεν μιλάμε για μερικές τριχούλες», λέει η Zoe Stallings, MD, γενική γιατρός στο Duke Medicine στο Durham. «Μιλάμε για έντονη τριχοφυΐα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα με το τσιμπιδάκι των φρυδιών». Συνήθως εμφανίζεται στα σημεία όπου έχουν τριχοφυΐα οι άντρες (όπως στα μάγουλα, το πιγούνι, το στήθος και την πλάτη) και μπορεί να οφείλεται σε αυξημένα επίπεδα ανδρικών ορμονών – ένα συνηθισμένο σύμπτωμα της ενδοκρινολογικής διαταραχής του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για υπογονιμότητα και διαβήτη.

Τα αντισυλληπτικά χάπια και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η απώλεια μερικών κιλών, μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα. Ο γιατρός σου μπορεί να ζητήσει να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις και αν χρειαστεί να συνταγογραφήσει ένα στεροϊδές που θα διορθώσει την ορμονική ανισορροπία ή μια κρέμα που εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχών στο πρόσωπο.

Άλλη επιλογή: συζήτησε με το δερματολόγο σου για αποτρίχωση με λέιζερ. «Το υπέρ είναι πως αυτό είναι αποτελεσματικό» λέει η Dr. Stallings. «Το μειονέκτημα είναι το κόστος».

Για τα υπόλοιπα σημάδια στην εμφάνιση που «λένε» πολλά για την υγεία μας, κάνε κλικ στη gallery

[related id="48131"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece