Πόνος στην πλάτη: Τι κάνει ο φυσικοθεραπευτής για να μην υποφέρει;

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορεί να βοηθήσουν όλους μας ώστε να μην υποφέρουμε από πόνο στην πλάτη.

Γυναίκα σε γραφείο με σωστή στάση σώματος για να αποφύγει πόνο στην πλάτη istock

Συνεργάστηκε ο Γιώργος Βασιλόπουλος, φυσικοθεραπευτής, υπεύθυνος για την αποκατάσταση ωμικής ζώνης, αγκώνα και ισχίου στο προπονητικό κέντρο Performance 22, www.performance22.gr

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από την πολύωρη εργασία και για τους περισσότερους αυτό συνήθως σημαίνει να είναι καθισμένοι σε ένα γραφείο κοιτώντας έναν υπολογιστή για 8 ώρες την ημέρα και παραπάνω. Ζητήσαμε από τον Γιώργο Βασιλόπουλο να μοιραστεί μαζί μας τις καλές συνήθειες που υιοθετεί για να μην υποφέρει από πόνο στην πλάτη και τη μέση του. Ιδού οι απαντήσεις του:

Αυτό που κάνω πάντα για σωστή στάση σώματος είναι να έχω την οθόνη του υπολογιστή στην ευθεία μπροστά μου, αλλά και να ακουμπούν οι αγκώνες μου στο γραφείο. Η οθόνη στο πλάι του γραφείου και η εργασία με τον κορμό στο πλάι έχει ως αποτέλεσμα βαριές συνέπειες για όλο το σώμα.

Διαβάστε Επίσης

Φοράω πάντα backpack, περασμένο και στους δύο ώμους (ποτέ μόνο στον ένα) για να μην επιβαρύνω την πλάτη και έχω στο μυαλό μου να αφαιρώ τα περιττά πράγματα από την τσάντα.

Κάνω αερόβια προπόνηση και λίγες προπονήσεις με αντιστάσεις, γιατί έτσι μπορώ να δουλεύω πιο στοχευμένα μυϊκές ομάδες που με το τρέξιμο δε δυναμώνουν τόσο, αλλά και για να αυξήσω τη μυϊκότητά μου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i