Τι σημαίνει το μουρμουρητό στην καρδιά;

Να ανησυχήσεις ή όχι αν ο γιατρός σου πει ότι έχεις μουρμουρητό στην καρδιά;

καρδιά υγεία υγιής καρδιά eternalcreative

Ο γιατρός σου είπε ότι έχεις μουρμουρητό στην καρδιά. Πρέπει να ανησυχήσεις και πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει τη ζωή σου; Ο Mark Estes, M.D., διευθυντής του Κέντρου Καρδιακής Αρρυθμίας της Νέας Αγγλίας στη Βοστώνη μας εξηγεί.

«Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν αλλάζει η ζωή σου. Το γεγονός ότι έχεις ένα μουρμουρητό στην καρδιά σημαίνει ότι ακούγεται ένας ήχος καθώς το αίμα ρέει από μέσα της».

Γιατί ακούς το μουρμουρητό στην καρδιά σου;

Ο λόγος μπορεί να είναι απλός, όπως το ότι οι θωρακικοί μύες σου είναι σχετικά λεπτοί ή μία από τις βαλβίδες της καρδιάς βρίσκεται κοντά στο τοίχωμα του στέρνου σου. Και τα δύο αυτά είναι φυσιολογικά και η.. μουρμούρα συχνά εξαφανίζεται εντελώς με την πάροδο του χρόνου.

Διάβασε επίσης: Τι «λένε» τα αέρια στο έντερο για την υγεία σου;

Διάβασε επίσης: Τι σημαίνει το πότε ξεκίνησε η περίοδος για την υγεία σου;

Πότε χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση

Εάν ο γιατρός σου ακούσει στην καρδιά σου κάποιον ήχο που θα τον βάλει σε σκέψεις ή εάν έχεις συμπτώματα όπως η δύσπνοια ή μία σκοτοδίνη, μπορεί να σε στείλει να κάνεις περισσότερες εξετάσεις, όπως ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα ή ηχοκαρδιογράφημα.

Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, το μουρμουρητό στην καρδιά μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος στη βαλβίδα της καρδιάς ή μπορεί να υπάρχει κάποια τρύπα ανάμεσα στις καρδιακές κοιλίες.

Όσοι άνθρωποι ανήκουν σε αυτή την πολύ μικρή ομάδα, θα χρειαστούν κάποια περαιτέρω αξιολόγηση από καρδιολόγο και οι πιθανότητες είναι ότι θα υπάρχουν καλές επιλογές για την μετέπειτα θεραπεία του προβλήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i