Για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σήκω από την καρέκλα!

Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που κάνουν καθιστική ζωή έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

all-in-a-days-work-picture-id496033213 Credit:PeopleImages

Οι γυναίκες που κάθονται πολύ κάθε μέρα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με αυτές που δεν κάθονται, σύμφωνα με μία έρευνα. Η έρευνα από το περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, εξέτασε περισσότερους από 146.000 άνδρες και γυναίκες και τους παρακολούθησε για 17 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή, περίπου 31.000 από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν καρκίνο.

Άλλος ένας κίνδυνος από την καθιστική ζωή

«Ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος που ξοδεύτηκε “καθιστός” συνδέθηκε με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες, ειδικότερα με πολλαπλό μυέλωμα, του μαστού και των ωοθηκών. Αλλά ο χρόνος που ξόδεψαν οι άντρες καθιστοί δε φαίνεται να συνδέθηκε με αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου», αναφέρει η Δρ. Patel Alpa, η οποία διευθύνει τη Cancer Prevention Study-3 στη American Cancer Society.

Για τις γυναίκες που τα επαγγέλματά τους απαιτούν να κάθονται για την περισσότερη ώρα, αυτά τα νέα δεν είναι πολύ θετικά.

Διάβασε επίσης: 5 σοβαρά προβλήματα υγείας από την καθιστική ζωή – και τι μπορείς να κάνεις

Διάβασε επίσης: Η έρευνα που μας σήκωσε από την καρέκλα: +8 χρόνια προσθέτει η καθιστική ζωή στο σώμα σου!

Η λύση κατά της καθιστικής ζωής

Η λύση είναι απλή: Κάθε λίγα λεπτά, άσχετα από τη φύση της δουλειάς σου, πρέπει να σηκώνεσαι για λίγο και να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Αν η δουλειά σου είναι στο σπίτι, μπορείς να πας μία βόλτα το σκύλο, να απλώσεις τα ρούχα, να βάλεις ένα πλυντήριο... Αν δουλεύεις σε γραφείο, χρησιμοποίησε το διάλειμμα για μεσημεριανό για να βγεις έξω να περπατήσεις ή προτίμησε να κινείσαι από τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Βάλε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου, με όποιον τρόπο σου φαίνεται προτιμότερος: Είτε πρόκειται για γιόγκα, για τρέξιμο στο διάδρομο ή για Pilates, ο χρόνος που ξοδεύεις με τη γυμναστική είναι το καλύτερο αντίδοτο στα προβλήματα που προκαλεί η καθιστική ζωή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i