Τα 5 βραδινά σνακ που έχουν λίγες θερμίδες και είναι "yummy"

Οι γιορτές πλησιάζουν και χρειάζεσαι μία λίστα με σνακ που δεν θα σε γεμίσουν extra θερμίδες.

σνακ_διατροφη Istock

Όταν ψάχνεις για ένα βραδινό σνακ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις διεγερτικά όπως η ζάχαρη, η καφεΐνη και ακόμη και οι πυκνές πηγές υδατανθράκων, καθώς είναι μια ώρα της ημέρας που αποθηκεύουμε ορμονικά καύσιμα και επισκευάζουμε το σώμα, αντί να καίμε επιπλέον ενέργεια.

Τα σνακ με βάση την πρωτεΐνη προσφέρουν μια σειρά από αμινοξέα που σχετίζονται με την ξεκούραση, τη χαλάρωση και τον ύπνο, και θα διώξουν αποτελεσματικά την πείνα, αντί να οδηγήσουν την επιθυμία για περισσότερο φαγητό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές εάν χρειάζεσαι πραγματικά να φας κάτι κατά τις βραδινές ώρες.

 

Διάβασε επίσης: Τι να φάω αντί για πατατάκια; 4 υγιεινές εναλλακτικές επιλογές

Τα 5 βραδινά σνακ που έχουν λίγες θερμίδες και είναι "yummy"

βραδινα_σνακ
Istock

1. Τυριά και κράκερ ολικής αλέσεως

Διατροφικά πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες, η πλούσια αίσθηση ενός ελαφρύτερου τυριού στο στόμα θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για φαγητό, χωρίς να σου προκαλέσει περισσότερη επιθυμία για υδατάνθρακες.  Συνδύσε το κράκερ ολικής αλέσεως με μία ή δύο φέτες τυριού ή ένα λεπτό άλειμμα τυριού σε ένα ή δύο κράκερ ολικής αλέσεως και θα νιώσεις χορτάτη και απαλλαγμένη από λιγούρες για γλυκό μέσα σε λίγα λεπτά.

2. Τοστ ολικής αλέσεως με άλειμμα ξηρών καρπών

Υπάρχουν φορές που θέλεις να φας απλά κάτι για να απασχοληθείς τη ώρα που παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά. Και επειδή δεν πρέπει να μένει άδειο το στομάχι σου αργά το βράδυ, το να φας ένα χορταστικό, θρεπτικό σνακ είναι η καλύτερη επιλογή για να είσαι ικανοποιημένη για αρκετές ώρες. Μια ή δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως ή τοστ, σε συνδυασμό με 100 τοις εκατό άλειμμα ξηρών καρπών, θα συνδυάσουν τους υδατάνθρακες καλής ποιότητας με λίγη πρωτεΐνη για ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, το άλειμα ξηρών καρπών είναι μια πηγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη, το οποίο σχετίζεται με την ξεκούραση και τον ύπνο στον εγκέφαλο.

3. Απλό γιαούρτι με φρούτα

Ενώ τα φρούτα προσφέρουν φυσικά σάκχαρα, μπορεί να είναι μια πυκνή πηγή υδατανθράκων που δεν πρέπει να καταναλώνεις αργά το βράδυ. Αντ' αυτού, συνδύασε φρούτα που είναι πιο ελαφριά σε ζάχαρη, όπως τα μούρα με κάποιο απλό φυσικό ή πρωτεϊνικό γιαούρτι που θα προσφέρουν πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά. 

4. Μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σπόρους

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα ιδιαίτερα έξυπνο σνακ για αργά το βράδυ, καθώς προσφέρουν τόσο καλά λιπαρά όσο και πρωτεΐνες συν μια σειρά βασικών μικροθρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου, μείον το φορτίο υδατανθράκων των τροφίμων που συνήθως θεωρούμε κατάλληλες επιλογές σνακ, όπως τα μπισκότα και οι μπάρες μούσλι.

Κατανάλωσε μία χούφτα(ή 10-20) ξηρούς καρπούς ή σπόρους σε διάστημα 20-30 λεπτών.

5. Ποπ κορν

Ένας υδατάνθρακας ολικής αλέσεως που περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες ανά δύο φλιτζάνια μαζί με πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες, μοιάζει να είναι το ιδανικό βραδινό σνακ. Το ποπ κορν αποτελεί την τέλεια επιλογή σνακ, όταν θέλεις να φας κάτι, και να μην καταλήξεις να καταναλώνεις τα πατατάκια που έχεις στο πάνω ράφι της κουζίνας.

Διάβασε επίσης: 3 άγνωστα οφέλη του αμύγδαλου που θα σε εκπλήξουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i