Τι να φάω αντί για πατατάκια; 4 υγιεινές εναλλακτικές επιλογες

Για να κατευνάσεις τις έντονες λιγούρες για τραγανά τσιπς.

πατατάκια iStock

Και εκεί που η μέρα φτάνει στο τέλος της, συνειδητοποιείς ότι ούτε σήμερα κατάφερες να φας ολοκληρωμένα και υγιεινά, όπως υποσχέθηκες στο εαυτό σου, με το στομάχι σου πια να αναζητά την πιο εύκολη και γρήγορη λύση φαγητού. Έντονες λιγούρες κατακλύζουν τους γευστικούς σου κάλυκες, το μυαλό σου, αιχμαλωτίζουν το σώμα σου και το μόνο που θέλεις για να συνεχίσεις να παρακολουθείς ήρεμη την αγαπημένη σου σειρά ενώ είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ, είναι μερικά τραγανά τσιπς. Ας μην κοροϊδευόμαστε: τέσσερα, πέντε ή ακόμα και ένα μικρό μπολ πατατάκια δεν είναι ποτέ αρκετά, αφού οι μικροσκοπικές αυτές τραγανές μπουκίτσες, γεμάτες περιττές θερμίδες, νάτριο και λιπαρά, μοιάζουν απόλυτα εθίστηκες.

Η λύση για να αντισταθείς στον πειρασμό δεν είναι φυσικά να πέσεις για ύπνο, αλλά να φροντίσεις πρώτον να θρέφεις σε βάθος το σώμα σου με θρεπτικά συστατικά που θα μειώσουν τις έντονες λιγούρες, κρατώντας το στομάχι χορτάτο για περισσότερες ώρες και δεύτερο να έχεις έτοιμες για ώρα ανάγκης σαν και αυτή τις παρακάτω υγιεινές και σούπερ τραγανές εναλλακτικές, οι οποίες θα σε αποτρέψουν από το να φας μια ολόκληρη σακούλα πατατάκια μέσα στην νύχτα.

Σπιτικά ποπ κορν

Με λίγους σπόρους καλαμποκιού, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα για το γαρνίρισμα (αντί για αλάτι) μπορείς να απολαύσεις ένα απολαυστικό τραγανό σνακ που δεν πρόκειται να επιβαρύνει περαιτέρω την σιλουέτα σου, αφού μόλις ένα φλιτζάνι σκέτου ποπ κορν υπολογίζεται περίπου στις 30 θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Ανάλατοι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης φυσικά. Είτε ωμοί, είτε ψημένοι, οι ξηροί καρποί είναι το ίδιο τραγανοί και απολαυστικοί όσο και τα πατατάκια, με την διαφορά πως οι πρώτοι είναι γεμάτοι βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που λειτουργούν προστατευτικά για την υγεία σώματος και μυαλού. Σε ένα μπολ ανέμειξε κάσιους, αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια κ.α. και απόλαυσε με κέρδος και χωρίς ενοχές.

Kale τσιπς

Μέσα σε ένα μικρό ταψί στρώσε λαδόκολλα και αφού πλύνεις και στεγνώσεις λίγα φύλλα kale, πασπάλισε τα με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανά. Το kale ή λαχανίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου.

Μπουκίτσες ωμών λαχανικών

Καρότα, αγγουράκι, πιπεριές, ντοματίνια, λάχανο και οποιοδήποτε άλλο ωμό λαχανικό που κάνει "κρατς" εμπεριέχεται στην λίστα και είναι σίγουρα μια υγιεινή εναλλακτική που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον πειρασμό για πατατάκια, γεμίζοντας τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά. Οι μπουκίτσες ωμών λαχανικών αντί για πατατάκια είναι επίσης μια καλή αφορμή να προσθέσεις έξτρα λαχανικά στη διατροφή σου.

Διάβασε επίσης: Τι συμβαίνει όταν τρώμε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i