Γυμνάζεσαι αλλά δεν χάνεις κιλά! Έρευνα αποκαλύπτει τον απίστευτο λόγο

Μελέτη έδειξε ότι η ισορροπία είναι για άλλη μία φορά το " κλειδί" για ένας υγιές σώμα.

γυμναστικη_ερευνα Istock

Το ταξίδι της σωματικής βελτίωσης φαντάζει πολλές φορές δύσκολο, καθώς η πρόοδος θέλει χρόνο και αφοσίωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικές απλές τροποποιήσεις στη ρουτίνα σο που θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι της άσκησης. Η έναρξη οποιουδήποτε μακροπρόθεσμου ταξιδιού απώλειας βάρους είναι βέβαιο ότι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σωματική υγεία και τη φυσική σου κατάσταση, αλλά όταν επισκέπτεσαι το γυμναστήριο κάθε πρωί για μήνες, τροφοδοτώντας το σώμα σας με smoothies από λάχανο και σνακ χωρίς ζάχαρη, η έλλειψη αποτελεσμάτων μπορεί να σε κάνει να θέλεις να τα παρατήσεις. 

Εάν έχεις πιέσεις ποτέ το σώμα σου σε σημείο εξάντλησης προσπαθώντας να πετύχεις τους επιθυμητούς στόχους με τους κοιλιακούς ή τους δικέφαλους, πιθανότατα μπορείς να σχετιστείς με την ανάγκη να καθίσεις όλη την υπόλοιπη μέρα στον καναπέ κατά την επιστροφή στο σπίτι. Μόλις βγάλεις τα αθλητικά παπούτσια σου,κάνεις μπάνιο και καθίσεις στην αγαπημένη σου γωνιά, ξέρεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να σηκωθείς ξανά.

Διάβασε επίσης: 4 πράγματα που παθαίνουν οι μύες σου μετά την προπόνηση

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να γυμνάζεσαι τακτικά ή να ξεκουράζεσαι όταν το χρειάζεσαι, αλλά αν ξοδεύεις κάθε πρωί την δύναμή σου στο γυμναστήριο και μετά είσαι μονίμως στον καναπέ/ κρεβάτι, η καθημερινότητά αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σου.

Γυμνάζεσαι αλλά δεν χάνεις κιλά! Έρευνα αποκαλύπτει τον απίστευτο λόγο

γυμναστικη_ερευνα
Istock

Μελέτη διαπίστωσε ότι προσαρμοζόμαστε στην αυξημένη άσκηση μειώνοντας τη συνολική ενεργειακή μας δαπάνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή όσο περισσότερο ασκούμαστε, τόσο πιο πιθανό είναι να κινούμαστε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική μας ενέργεια καθημερινά. Η μελέτη έδειξε κατέληξε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να μειωθεί η ικανότητά μας να χάνουμε λίπος.

Προτού ακυρώσεις τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο, όχι, η μελέτη δεν ισχυρίζεται ότι η άσκηση είναι κακή για τν υγεία σου. Τα ευρήματα απλώς περιγράφουν την επίδραση που μπορεί να έχει η έντονη σωματική άσκηση στην υπόλοιπη καθημερινή σου σωματική δραστηριότητα.

Οι άνθρωποι που επιδιώκουν απώλεια βάρους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σωματική δραστηριότητα χωρίς κίνηση κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως το να περπατάς με τον σκύλο, να οδηγείς ποδήλατο στη δουλειά ή να επιλέγεις τις σκάλες, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν αυτές οι δραστηριότητες σταματήσουν ξαφνικά, η συνολική ημερήσια δαπάνη ενέργειας είναι μικρότερη από την αναμενόμενη, και έτσι η απώλεια βάρους θα είναι μικρότερη από την αναμενόμενη.

Η έρευνα εξέτασε 24 διαφορετικές ομάδες και βρήκε ότι οι άνθρωποι που είχαν ένα πρόγραμμα ρουτίνας προπόνησης έτειναν να "τεμπελιάζουν" περισσότερο, κάνοντας πράγματα όπως το να παρακάμπτουν τις σκάλες. Τα άτομα στη μελέτη που ήταν πιο συνεπή στη σωματική τους δραστηριότητα, εκτός από τις προπονήσεις τους, έχασαν 22 τοις εκατό περισσότερο βάρος από εκείνους που το πήραν χαλαρά, λέγοντας στον εαυτό τους ότι έκαναν αρκετά.

Διάβασε επίσης: Πεσμένη ενέργεια: 5 λόγοι που το περπάτημα τονώνει καλύτερα και από τον καφέ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i