Η δημοφιλής άσκηση που υπόσχεται άμεση αποτοξίνωση και υγεία

Θέλεις detox πρόγραμμα άσκησης μετά τα Χριστούγεννα; Αυτή είναι η άσκηση που θα λατρέψεις.

αποτοξίνωση_ασκηση Istock

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εισήγαγαν το τραμπολίνο ως αγώνισμα το 2000, με τις αθλήτριες να εκτοξεύονται πάνω από 30 μέτρα στον αέρα, ενώ στρίβουν το σώμα τους σε περίπλοκους χορογραφικούς σχηματισμούς. Αυτοί ήταν αθλητές υψηλού επιπέδου που έχουν εξαιρετική ισορροπία και έλεγχο. Για άλλους, βέβαια, η χρήση ενός τραμπολίνο είναι μια πηγή διασκεδαστικής σωματικής δραστηριότητας που μπορεί να γίνει σε ένα μάθημα γυμναστικής ή στο σπίτι.

Καθώς η χρήση του τραμπολίνο μεγάλωνε, διερευνήθηκαν τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Είναι σαφές ότι το τραμπολίνο μπορεί να προσφέρει μια καλή αερόβια προπόνηση. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα και να ενεργοποιήσει το λεμφικό σύστημα.

Διάβασε: Αδύνατο σμιλεμένο σώμα με τραμπολίνο-Ασκήσεις Νο1

Μπορεί το τραμπολίνο να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος;

ασκηση_αποτοξινωση
Istock

Η αποτοξίνωση (detox) είναι ένα δημοφιλές κεφάλαιο στον κόσμο της υγείας και της φυσικής κατάστασης, με την αγορά συσκευών αποτοξίνωσης, αγαθών και αναλώσιμων να υπολογίζεται σε περισσότερα από 56 δισεκατομμύρια δολάρια. Η θεωρία πίσω από τον ισχυρισμό ότι η άσκηση με τραμπολίνο υποστηρίζει την αποτοξίνωση, είναι ότι το ριμπάουντ ενισχύει την αποβολή των τοξινών για πιο καθαρό δέρμα και πιο εύκολη απώλεια βάρους.

Το λεμφικό σύστημα είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση των λοιμώξεων 

Σε αυτό το σύστημα, το λεμφικό υγρό μεταφέρει άχρηστα προϊόντα, ιούς, βακτήρια και άλλα απόβλητα για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει και να καταπολεμήσει ιώσεις και λοιμώξεις. Οι εναλλακτικοί υποστηρικτές της υγείας πιστεύουν ότι το λεμφικό σύστημα χρειάζεται βοήθεια για την ολοκλήρωση αυτού του ρόλου - ιδιαίτερα από την αναπήδηση σε ένα τραμπολίνο.

Διαβάστε επίσης:  Μελέτη αποκαλύπτει πόση άσκηση χρειάζεσαι την εβδομάδα για να ελέγξεις την αρτηριακή σου πίεση 

Αυτό που υποστηρίζουν οι fan της αποτοξίνωσης με τραμπολίνο είναι ότι το λεμφικό σύστημα στερείται αντλίας, σε αντίθεση με το κυκλοφορικό σύστημα. Ενώ η καρδιά σου ωθεί το αίμα σε όλο το σώμα, κανένα όργανο δεν φιλτράρει και κυκλοφορεί όλα όσα κάνει το λεμφικό σου σύστημα. Υποστηρίζουν, λοιπόν, ότι οι γρήγορες αλλαγές στη βαρύτητα λόγω ενός άλματος σε τραμπολίνο προκαλούν στα λεμφικά αγγεία διαστολή, οδηγώντας σε καλύτερη κυκλοφορία της λέμφου.

Το τραμπολίνο είναι μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα που βοηθά στη διατήρηση της υγείας σου και η άσκηση είναι απαραίτητη για το λεμφικό σύστημα.

Η αερόβια άσκηση, όπως το άλμα σε ένα τραμπολίνο, συνοδεύεται από πολλά οφέλη στην ψυχική και σωματική σου υγεία, όπως τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης μέχρι τη μείωση του στρες και τη βελτίωση του ύπνου.

Η προσθήκη της άσκησης με τραμπολίνο στο πρόγραμμά σου είναι ένας αποτελεσματικός και διασκεδαστικός τρόπος για να παραμείνεις δραστήρια. Αλλά θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης για έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Διαβάστε επίσης: Πόσα λεπτά άσκησης αλλάζουν το DNA των κυττάρων σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i