Pilates: 5 λόγοι που θα βελτιώσει την σεξουαλική σου ζωή

Μόλις βρήκαμε έναν ακόμη λόγο για να κάνεις εγγραφή στο pilates studio της γειτονιάς σου.

pilates istock

Το pilates στόχο έχει να αυξήσει την ευελιξία και την ευθυγράμμιση της στάσης ενώ παράλληλα ενισχύει τους μυς. Είναι μια μορφή άσκησης που έχει διαδοθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αρκετές διασημότητες συχνά ορκίζονται στο Pilates για την άψογη σιλουέτα τους.

Η πανδημία έπαιξε, επίσης, ρόλο στην αυξανόμενη δημοτικότητα αυτής της μεθόδου, καθώς στο TikTok το hashtag #pilatesworkout είχε πάνω από 660 εκατομμύρια προβολές με πολλούς ανθρώπους να αναζητούν διαδικτυακά μαθήματα Pilates για να γυμνάσουν το σώμα τους ενώ είναι στο σπίτι.

Το pilates έχει να κάνει με την σύνδεση και την αρμονία μυαλού και σώματος, και αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που ενισχύει τη σεξουαλική δραστηριότητα. Παράλληλα, με τα απίστευτα οφέλη που έχει για το σώμα, το Pilates είναι ικανό να μεταμορφώσει και τη σεξουαλική σου ζωή.

Διάβασε επίσης: Από ό,τι φαίνεται, μετά το σεξ έρχονται οι καλύτερες ιδέες

5 λόγοι που το pilates προσφέρει καλύτερη σεξουαλική ζωή

pilates_σεξ
Istock

  1. Βελτιώνει τη σχέση με το σώμα σου
  2. Ενισχύει την κινητικότητα
  3. Αυξάνει την ροή του αίματος
  4. Δυναμώνει τους μυς του πυελικού εδάφους
  5. Ενισχύει τη σεξουαλική αντοχή

 

Το pilates είναι, πλέον, μία από τις δημοφιλέστερες ασκήσεις που αποκτάει διαρκώς όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, το Pilates ήταν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, προσελκύοντας την προσοχή του κόσμου και σύντομα έγινε η "It" γυμναστική για γυναίκες και άντρες.

Τώρα, τα οφέλη που προσφέρει για την σεξουαλική ζωή είναι ένας ακόμη λόγος για να γραφτείς και εσύ στο pilates studio της γειτονιάς σου.

1. Βελτιώνει τη σχέση με το σώμα σου

Έρευνες δείχνουν ότι η κακή εικόνα του σώματος έχει αρνητική επίδραση στη γυναικεία σεξουαλικότητα. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λίμπιντο, τα επίπεδα διέγερσης και τη συνολική σεξουαλική ικανοποίηση. Το Pilates μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας του σώματός σου και στη σύνδεση με το σώμα σου.

Επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη σύνδεση του μυαλού και του σώματος και αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθάνεσαι με κάθε σημείο του κορμιού σου. Δημιουργεί περισσότερη επίγνωση του εαυτού σου, και με την επίγνωση μπορεί να έρθει περισσότερη σεξουαλική απόλαυση.

2. Ενισχύει την κινητικότητα

Το σεξ μπορεί να είναι μια αρκετά έντονη σωματική δραστηριότητα και ορισμένες στάσεις και μέρη όπου επιλέγεις να κάνεις σεξ μπορεί να απαιτούν περισσότερη ευελιξία, κινητικότητα και δύναμη. Το Pilates μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων του σώματός σου και αυτό με τη σειρά του να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου για δοκιμές στη στάση και τα μέρη.

Μια σειρά από σεξουαλικές στάσεις μπορεί να είναι πιο προσιτές και άνετες χάρη στην ικανότητα του Pilates να αυξάνει δραματικά την ευελιξία και την κινητικότητα/Όσες περισσότερες στάσεις σεξ μπορείς να δοκιμάσεις και να κρατήσεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βρεις αυτή που θα σου προσφέρει την μέγιστη ικανοποίηση.

3. Αυξάνει τη ροή του αίματος

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική απόδοση. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αυξημένη ροή αίματος είναι σημαντική για το σεξ, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη διέγερση και περισσότερη σεξουαλική επιθυμία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Andrology ερεύνησε γυναίκες που υπέφεραν από κάποια μορφή γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας και κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι γυναίκες έπρεπε να παρακολουθούν δύο μαθήματα Pilates την εβδομάδα για 12 εβδομάδες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης.

Μετά από 12 εβδομάδες, οι γυναίκες ανέφεραν δραστικά βελτιωμένη σεξουαλική ζωή. Τα επίπεδα επιθυμίας τους βελτιώθηκαν κατά 136% και ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους οργασμούς και λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη ροή αίματος.

4. Δυναμώνει τους πυελικούς μυς

Για τις γυναίκες, οι δυνατοί πυελικοί μύες μπορούν να βελτιώσουν το σεξ και να αυξήσουν την ένταση των οργασμών. Η υγεία της πυέλου είναι σημαντική όχι μόνο για ισχυρότερους οργασμούς, αλλά και για μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ. Μία στις 13 γυναίκες αναφέρει ότι αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ και το Pilates μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, αφού η ενδυνάμωση του πυρήνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πυελικού πόνου. 

5. Αυξάνει την αντοχή

Η γενική υγεία και η αντοχή σου μπορούν να βελτιωθούν με την τακτική εξάσκηση του Pilates. Η σεξουαλική αντοχή είναι ζωτικής σημασίας γιατί σου επιτρέπει να μην κουράζεσαι πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι μεγάλες σε διάρκεια σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αυξημένης αντοχής σου και το Pilates όχι μόνο ενισχύουν την διάθεση για σεξ αλλά και το κάνουν να διαρκεί περισσότερο. Και ποιος δεν το θέλει αυτό;

Διάβασε επίσης: Το Wall Pilates είναι η νέα γυμναστική που κυριαρχεί στο Tik Tok

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i