Ένας τρομακτικός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά το στοματικό σεξ

Ενώ νιώθεις την ανάγκη να βουρτσίσεις τα δόντια σου μετά το στοματικό σεξ, οι γιατροί προειδοποιούν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές. Καθόλου!

teeth istock

Στο σεξ όλοι γνωρίζουν ότι τα προφυλακτικά είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας. Σε προστατεύουν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και από τυχόν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ωστόσο, το στοματικό σεξ είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αν και τα dental darms συνιστώνται από γιατρούς, ανήκουν κυρίως στο παρελθόν - και δεν βοηθούν ιδιαίτερα όσους κάνουν στοματικό σεξ σε γυναίκες. [Ο όρος dental dam είναι δανεισμένος από το οδοντικό φράγμα, ένα τετράγωνο φύλλο από λάτεξ που χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική για να απομονώσει ένα ή περισσότερα δόντια από το υπόλοιπο στόμα, περιγράφει και μια μέθοδο προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.]

Γιατί οι Έλληνες κάνουν στοματικό έρωτα χωρίς προφύλαξη αν και γνωρίζουν για τον HPV;

Έτσι, σε γενικές γραμμές, το στοματικό σεξ γίνεται χωρίς προστασία. Αν και αυτό συνοδεύεται από το δικό του σύνολο παραγόντων κινδύνου, ορισμένα πράγματα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης όταν κάνεις στοματικό σεξ. Και το βούρτσισμα των δοντιών σου είναι ένα από αυτά.

Μετά την ενασχόληση με το στοματικό σεξ, οι περισσότερες πηγαίνουν κατευθείαν στο μπάνιο για να πλύνουν τα δόντια και τη γλώσσα τους. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά το στοματικό σεξ, λόγω των μικροσκοπικών σχισιμάτων στα ούλα, που προκαλούνται από τις τρίχες της βούρτσας.

Ο κίνδυνος είναι η τριβή που προκαλεί σχισίματα ή και μικρή αιμορραγία των ούλων, η οποία ανοίγει τον δρόμο να εισέλθουν παθογόνα βακτήρια και ιοί και πιθανά ΣΜΝ να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Σκέψου τα χλαμύδια, τον έρπητα, την ηπατίτιδα C, τη σύφιλη, τη γονόρροια και τον ιό HIV. Κάθε ΣΜΝ που μπορεί να κολλήσεις από το σεξ βρίσκει ένα σημείο εισόδου. Καλό είναι να μην το βρει στο στόμα σου!

Και όχι, δεν έχει σημασία αν κάνεις σεξ με άνδρα ή γυναίκα. Η συμβουλή είναι ξεκάθαρη: μην βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά. Πέρα από τις ιατρικές συμβουλές, είναι αρκετά φυσιολογικό να θέλεις να ξεπλύνεις το στόμα σου και το νερό δεν φαίνεται πάντα να το κάνει ικανοποιητικά, σωστά;

Τι να κάνεις

Ευτυχώς, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις φρεσκάδα στο στόμα  μετά τη συνουσία.

Αντί να βουρτσίζεις τα δόντια σου, ξέπλυνε το στόμα σου με ένα αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα. Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του στόματος, αλλά δεν θα προκαλέσει κοψίματα. Επίσης, καλό είναι να φτύσεις το σπέρμα το συντομότερο δυνατό αντί να το αφήσεις στο στόμα.

Επίσης πρόσεξε να μην υπάρξει στοματικό σεξ τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

Έτσι, την επόμενη φορά δοκίμασε ένα στοματικό διάλυμα για καθαρισμό μετά το σεξ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i