Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείς λάδι καρύδας ως λιπαντικό;

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το λάδι καρύδας και τις ιδιότητες του που απογειώνουν την σεξουαλική εμπειρία σου.

λάδι καρύδας istock

Το λάδι καρύδας έχει πολλές χρήσεις ως μαγειρικό λάδι, ενυδατικό προσώπου και ντεμακιγιάζ. Αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λάδι καρύδας για διαφορετικό λόγο: ως σεξουαλικό λιπαντικό.

Η χρήση λιπαντικού κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική εμπειρία, δημιουργώντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση συνολικά. Η χρήση της σωστής λίπανσης κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί επίσης να αποτρέψει το σπάσιμο του προφυλακτικού.

Ωστόσο, ο γυναικείος κόλπος έχει μια πολύ λεπτή ισορροπία βακτηρίων. Όταν διαταραχθεί, μπορεί να μολυνθεί. Έτσι, λοιπόν, μια έρευνα έχει προτείνει ότι ορισμένα λιπαντικά που μπορείς να αγοράσεις στο φαρμακείο μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του pH στον κόλπο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για μόλυνση.

Sexy list: 6 πράγματα που χρειάζεται η σεξουαλική σου ζωή

Τι γίνεται με το λάδι καρύδας;

λαδι_καρυδας
Istock

Είναι το λάδι καρύδας ασφαλές για χρήση ως λιπαντικό; Σε γενικές γραμμές, ναι, το λάδι καρύδας είναι ασφαλές για χρήση ως σεξουαλικό λιπαντικό, επειδή είναι ένα φυσικό, χωρίς συντηρητικά.

Το λάδι καρύδας είναι ένα βρώσιμο λάδι που εξάγεται από ώριμες καρύδες και έχει πολλές καλές ιδιότητες, όπως:

  • Ενυδατικά αποτελέσματα
  • Αντιμικροβιακές ιδιότητες
  • Αντιμυκητιακές ιδιότητες

Είναι πιο παχύρρευστο και πιο ανθεκτικό από τα τεχνητά λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη και το νερό. Ταυτόχρονα, το λάδι καρύδας δεν σβολιάζει όπως τα άλλα λιπαντικά. 

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης λαδιού καρύδας ως λιπαντικό

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για να μην χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας ως λιπαντικό.

Ενώ τα λιπαντικά χρησιμοποιούνται συχνά με προφυλακτικά, το λάδι καρύδας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με προφυλακτικά από λάτεξ. Όπως όλα τα λιπαντικά με βάση το λάδι —τεχνητά ή φυσικά— το λάδι καρύδας μπορεί να υποβαθμίσει το λάτεξ στο προφυλακτικό.

Η μόνη φορά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας με προφυλακτικό είναι εάν το προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, η οποία δεν αλλοιώνεται.

Το λάδι καρύδας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση: Το λάδι καρύδας ως λιπαντικό δεν είναι επίσης καλή ιδέα εάν είσαι επιρρεπής σε κολπικές λοιμώξεις. Δεν είναι ακριβώς σαφές γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις, αλλά αν είσαι, ίσως θέλεις να λειτουργήσεις με ασφάλεια.

Επειδή το λάδι καρύδας είναι αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό, ενδέχεται να διαταράξει την ισορροπία του pH στον κόλπο σου και να προκαλέσει μολύνσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το λαδι καρύδας και τι να προσέξεις

Θα πρέπει να επιλέξεις παρθένο, μη επεξεργασμένο, [ψυχρής έκθλιψης] λάδι καρύδας εάν σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις ως λιπαντικό καθώς και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Αυτό το λάδι εξάγεται από τον καρπό φρέσκων καρύδων χωρίς τη χρήση υψηλών θερμοκρασιών ή χημικών ουσιών.

Βοηθά, επίσης, αν έχεις αφήσει το λάδι να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το εφαρμόσεις στον κόλπο. Εάν είναι πολύ στερεό, άφησέ το να ζεσταθεί στα χέρια σου πριν το εφαρμόσεις.

Επιπλέον, μην ξεχνάς πόσο λάδι καρύδας χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής. Ενώ, γενικά, είναι ασφαλές, η υπερβολική ποσότητα δεν είναι απαραίτητα καλή για τον κόλπο σου.

Έλαιο καρύδας: Οι καλύτερες χρήσεις για την ομορφιά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i