Το Wall Pilates είναι η νέα γυμναστική που κυριαρχεί στο Tik Tok

Η νέα μέθοδος εκγύμνασης του Tik Tok απαιτεί μόνο... τον τοίχο του δωματίου σου!

πιλατες Istock

To Pilates είναι, αδιαμφισβήτητα, η πιο δημοφιλής άσκηση γυμναστικής για την φετινή σεζόν. Είναι μία προπόνηση με ασκήσεις χαμηλής έντασης που ωφελούν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Επειδή, όμως, τα μαθήματα Reformer Pilates μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου, το Tik Tok παρουσιάζει τώρα μία νέα έκδοση της προπόνησης με 6,6 δισεκατομμύρια προβολές!

Το Wall Pilates είναι τελευταία εμμονή του FitTok και είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γίνεις ένα κορίτσι Pilates από την άνεση του σπιτιού σου.

Ξέχασε το ακριβό μάθημα προπόνησης και τον ακόμη πιο ακριβό εξοπλισμό, τώρα το μόνο που χρειάζεσαι για το Wall Pilates είναι τον γυμνό τοίχο του σπιτιού σου. Το Tik Tok έχει πάθει εμμονή με αυτή τη νέα μέθοδο γυμναστικής, αφού προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και έχει μηδενικό κόστος. Θεώρησε τους τέσσερις τοίχους στο γραφείο ή το σαλόνι σου το μόνο αξεσουάρ που χρειάζεσαι για να κάνεις πλέον το Pilates σου. 

Διάβασε επίσης: Γρήγοροι και εύκολοι κοιλιακοί στο σπίτι: Χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά και μία πετσέτα

Τι είναι το Wall Pilates;

πιλατες
Istock

Αν έχεις πάρει μια γεύση οποιασδήποτε μορφής Pilates, πιθανότατα γνωρίζεις τις κλασικές κινήσεις Pilates. Με το Wall Pilates, λοιπόν, θα αντικαταστήσεις τη μπάλα ή τη μηχανή αναμόρφωσης με έναν τοίχο του σπιτιού σου ως στήριγμα για να εκτελέσεις τις ασκήσεις. Και voila, είσαι ένα κορίτσι του Wall Pilates.

 Το Wall Pilates είναι μια παραλλαγή του mat Pilates που συνεπάγεται με το πάτημα ενός ή περισσότερων μερών του σώματος (κυρίως των ποδιών σου) σε έναν τοίχο, ενώ εκτελείς κινήσεις όπως το squats στον τοίχο ή την σανίδα. Στο Wall Pilates, ο τοίχος είναι εκεί όχι μόνο για να παρέχει ισορροπία και σταθερότητα, αλλά και να προσθέτει αντίσταση.

Τα οφέλη του Wall Pilates:

  • Έχει μηδενικό κόστος

Η πιθανότητα να αγοράσεις ένα κρεβάτι Pilates Reformer και να το τοποθετήσεις στο σαλόνι είναι ελάχιστες. Επίσης, η μηνιαία συνδρομή σε ένα studio pilates, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι λίγο παραπάνω από όσο αντέχει το πορτοφόλι. Στο Wall Pilates το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετός χώρος για να ξαπλώσεις με τα χέρια τεντωμένα, κάτι που το κάνει προσβάσιμο σχεδόν σε όλους. Επίσης, το Wall Pilates είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν χρόνο λόγο δουλειάς ή οικογενειακών υποχρεώσεων, αφού μπορείς να το κάνεις κάθε φορά που βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο στο γραφείο ή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού σου. Έτσι, δεν θα πληρώσεις ξανά membership, χωρίς να πατήσεις στο studio.

  • Είναι εξαιρετική άσκηση για πόνους στην πλάτη και την σπονδυλική στήλη

O κορμός είναι η πυρήνας του σώματος και υπεύθυνος για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης. Αυτά τα σημεία διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο σχεδόν σε κάθε κίνηση που κάνουμε, 

Χρησιμοποιώντας το σωματικό σου βάρος και την αντίσταση του τοίχου, μπορείς να στοχεύσεις όλους τους μύες του κορμού- όχι μόνο τους κοιλιακούς. Κατά συνέπεια, θα έχεις λιγότερο πόνο στην πλάτη και στο ισχίο, καλύτερη λειτουργία του πυελικού εδάφους και βελτιωμένη στάση του σώματος. Το Pilates είναι από τις πρώτες μορφές ασκήσεις που συστήνουν οι ειδικοί για όσους ταλαιπωρούνται από πόνους σε πλάτη και σπονδυλική στήλη.

  • Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού

Όταν ορισμένοι μύες του σώματος είναι σημαντικά πιο αδύναμοι από άλλους, μπορεί να ασκήσεις αδικαιολόγητη πίεση στους τένοντες και τις αρθρώσεις.

Οι ασκήσεις Pilates βοηθούν στη διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών στοχεύοντας εξίσου σε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε λιγότερους τραυματισμούς.

Το Wall Pilates είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Ο τοίχος παρέχει στήριξη και σταθερότητα, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις οποιαδήποτε πίεση σε προηγουμένως αδύναμους ή τραυματισμένους μύες.

  • Ενισχύει την ιδιοδεκτικότητα (αίσθηση της θέσης του σώματος στο χώρο)

Η ιδιοδεκτικότητα είναι μία ικανότητα του εγκεφάλου να αναγνωρίζει που είναι το σώμα μας στο χώρο. Είναι η έκτη αίσθηση που μας επιτρέπει να καθορίσουμε τη θέση, την ταχύτητα και την κατεύθυνση των μελών του σώματός μας και βοηθάει τον εγκέφαλο να οδηγήσει τις κινήσεις μας.

Οι ασκήσεις Wall Pilates βοηθούν στη βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας, αφού σε καλούν να διατηρήσεις την ισορροπία και τον έλεγχο του σώματός σου. Καθώς μετακινείς το σώμα σου σε διαφορετικά επίπεδα κίνησης, θα αναπτύξεις μια καλύτερη αίσθηση για το πού βρίσκεται στο χώρο. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τραυματισμούς τόσο εντός όσο και εκτός προπόνησης.

Διάβασε επίσης: Σανίδα: Το πεντάλεπτο workout που μπορείς να ακολουθείς κάθε μέρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i