Γρήγοροι και εύκολοι κοιλιακοί στο σπίτι: Χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά και μία πετσέτα

Μια μικρή προπόνηση που, όμως, ενεργοποιεί όλους τους μύες του κορμού.

κοιλιακοί στο σπίτι iStock

Η γυμνάστρια Jacqueline Kasen, ιδιοκτήτρια του Anatomy στο Μαϊάμι, έχει μια λύση των πέντε λεπτών για δυνατούς κοιλιακούς που μπορείς να κάνεις όλο το χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι. Η Kasen εξηγεί πώς είναι δυνατό να είναι αυτή η προπόνηση αποτελεσματική σε τόσο λίγο χρόνο. "Κάθε άσκηση παίρνει χοντρικά 20-30 δευτερόλεπτα. Ο κορμός σου είναι η βασική μυϊκή ομάδα στην οποία εστιάζεις, αλλά δουλεύει ολόκληρο το σώμα σου ενώ ενεργοποιούνται και οι ώμοι σου. Χρησιμοποιούνται όλοι οι μυς του κορμού, ειδικά ο εγκάρσιος και οι πλάγιοι κοιλιακοί σου". Γρήγοροι και εύκολοι κοιλιακοί: Έλξεις γονάτων (x15) Μπες σε θέση σανίδα με στήριξη στις παλάμες και πάτησε κάθε πόδι σε μια μικρή πετσέτα. Γλίστρησε και τα δύο γόνατα προς το στήθος διατηρώντας την πλάτη σου ίσια και χωρίς να ακουμπήσεις στα γόνατά σου (αυτό μπορεί να ενοχλήσει τα γόνατά σου).

Πόδια μέσα και έξω (x15)

Μπες σε θέση σανίδα με στήριξη στις παλάμες και πάτησε κάθε πόδι σε μια μικρή πετσέτα. Κράτησε και τα δύο πόδια τεντωμένα και γλίστρισέ τα μέσα και έξω. Όταν ανοίγεις τα πόδια προς τα έξω, βεβαιώσου ότι δεν κατεβαίνουν προς τα κάτω τα ισχία σου.

Mountain Climbers (x20)

Μπες σε θέση σανίδα με στήριξη στις παλάμες και πάτησε κάθε πόδι σε μια μικρή πετσέτα. Φέρε εναλλάξ τα γόνατα προς το στήθος σου. Κάνε αυτή την άσκηση όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Εκτάσεις χεριών εναλλάξ (x10)

Μπες σε θέση σανίδα με στήριξη στους πήχεις (αυτή τη φορά οι πετσέτες θα είναι κάτω από τους πήχεις σου). Ξεκίνα γλιστρώντας προς τα εμπρός ένα ένα χέρι, τεντώνοντάς το μέχρι να ισιώσει, κατεβάζοντας ταυτόχρονα το σώμα σου προς το έδαφος χωρίς όμως να ακουμπήσεις κάτω. Φέρνοντας το χέρι ξανά στη θέση του, ανασήκωσε ξανά το σώμα σου σε σανίδα. Μετά επανάλαβε όλη την κίνηση με το άλλο χέρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i