5 κοινά λάθη που κάνουμε στο περπάτημα

Πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε για να βελτιστοποιήσουμε τη φυσική μας κατάσταση;

περπατημα iStock

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε σωματική δραστηριότητα, υπάρχουν κοινά λάθη που γίνονται και τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του περπατήματος.

Ακολουθούν τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη στο περπάτημα, αλλά και πώς μπορείς να τα αποφύγεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δραστηριότητα αυτή για τη φυσική σου κατάσταση.

Κάνεις μεγάλα βήματα

Ένα συνηθισμένο λάθος στο περπάτημα είναι να κάνεις βήματα που είναι πολύ μεγάλα. Αυτό μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στα πόδια σου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και τραυματισμό. Αντ' αυτού, προσπάθησε να κρατάς το βήμα σου σχετικά κοντά στο σώμα σου και προσπάθησε να διατηρήσεις έναν άνετο, φυσικό βηματισμό. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη σωστή στάση του σώματος και να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Δε χρησιμοποιείς τα χέρια σου

Όταν περπατάς, τα χέρια σου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να τα κινείς σε αντίθετη φορά με την κίνηση των ποδιών σου για να διατηρείς την ισορροπία σου και να αυξάνεις την ταχύτητά σου. Το να αφήνεις τα χέρια σου να κρέμονται στα πλάγια ή να τα κουνάς έντονα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του περπατήματός σου.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

ΥΓΕΙΑ Σαβ, 27 Απρ 2024

Η καλή συνήθεια που κρατά μακριά την άνοια

Το ξέρεις ότι το περπάτημα είναι μια καλή συνήθεια για τη φόρμα και τη διάθεσή σου. Νέα έρευνα βρήκε ένα ακόμη μακροπρόθεσμο όφελος στις γυναίκες που μεγαλώνοντας συνεχίζουν να περπατάνε τακτικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΜΑΛΙΑ ΔΟΥΚΑ

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i