Ζαγοροχώρια | Ετοιμάσου για ένα δυναμικό σαββατοκύριακο

Πεζοπορία, ράφτινγκ, κανό ή ιππασία, όλα μαζί ή ένα από αυτά μπορεί να τα κάνεις στα Ζαγοροχώρια, μόνη, με παρέα, με την οικογένεια!

active istock

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό όλους τους μήνες του χρόνου για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες, για τους έμπειρους αλλά και τους αρχάριους των αθλητικών δραστηριοτήτων και για όλους όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της ηπειρώτικης φύσης.

Από την Άννα Παπαρίζου, family travel expert (familyhotelsgreece.com, kidcation.gr) και την Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Γιατί είναι σημαντικό να ταξιδεύεις;

Οι δραστηριότητες που αξίζει να κάνεις στα Ζαγοροχώρια

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου: Το Φαράγγι του Βίκου, με συνολικό μήκος 11 χιλιόμετρα, διασχίζει ένα μαγευτικό τοπίο και αποτελεί το Νο1 αξιοθέατο της περιοχής. Η πεζοπορία στο Φαράγγι διαρκεί γύρω στις 6 ώρες, η είσοδος γίνεται από το χωριό Μονοδένδρι και φτάνει στο χωριό Βίκος. Διοργανώνονται και οργανωμένες εκδρομές με οδηγό.

Πεζοπορία κατά μήκος του Βοϊδομάτη: Παραπόταμος του Αώου ποταμού, ο Βοϊδομάτης πηγάζει από το χωριό Βίκος και αποτελεί έναν από τους καθαρότερους ευρωπαϊκούς ποταμούς. Περπατώντας κατά μήκος του ποταμού μπορείς να δεις και ορισμένα από τα πιο όμορφα ηπειρώτικα γεφύρια.

Ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη: Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις, το ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη αρχίζει από τη Γέφυρα της Αρίστης και φτάνει στο Γεφύρι της Κλειδωνιάς. Η δραστηριότητα γίνεται όλο τον χρόνο, η διαδρομή διαρκεί σχεδόν 1,5 ώρα, τα νερά είναι ήπια και αν είσαι τολμηρή, μπορείς να κάνεις και μια βουτιά στο ποτάμι!

Πέντε διαδρομές στην Ελλάδα για πεζοπορία και εξερεύνηση

active
istock

Ιππασία στο Πάπιγκο: Μια δραστηριότητα κατάλληλη ακόμα και για αρχάριους ή για παιδιά άνω των 4 ετών. Στο Μεγάλο Πάπιγκο θα βρεις τον Ιππικό Όμιλο White Pegasus και μπορείς να επιλέξεις τη διάρκεια της βόλτας σου από 30 έως και 60 λεπτά.

Ανάβαση στη Δρακόλιμνη: Επίλεξε αυτή τη δραστηριότητα μόνο αν είσαι έμπειρη πεζοπόρος. Η διαδρομή ξεκινάει από το Μικρό Πάπιγκο και φτάνει μέχρι τη Δρακόλιμνη της Τύμφης, συνολικών χιλιομέτρων 16,5 και διάρκειας 9 ωρών. Info: Δρακόλιμνες λέγονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κατά κύριο λόγο στα βουνά της Ηπείρου.

Κανό στο Πάπιγκο: Το κανό στο Ρέμα του Ρογκοβού που πηγάζει από την Τύμφη είναι μια αρκετά απαιτητική αλλά αξέχαστη εμπειρία. Ιδανικό και για αρχάριους και για παιδιά άνω των 12 ετών, αρκεί φυσικά να ξέρουν κολύμπι και να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Bridge hopping: Τα γεφύρια του Ζαγορίου είναι το αρχιτεκτονικό διαμάντι της περιοχής και η εξερεύνησή τους αξίζει κάθε της στιγμή. Μην παραλείψεις να δεις το Γεφύρι του Κόκκορη (ανάμεσα στο Κουκούλι, το Δίλοφο και τους Κήπους), το Γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό (κοντά στους Κήπους και το Κουκούλι) και το Γεφύρι της Κλειδωνιάς (στο τέλος της χαράδρας του Βίκου).

Προτεινόμενες εκδρομές

Το Πέτρινο Δάσος: Βρίσκεται λίγο μετά το Μονοδένδρι και λίγο πριν την Οξυά. Είναι ένα δάσος στην άκρη του δρόμου με φυσικές δημιουργίες από πέτρα και βράχια, σαν δάσος.

Θέση Οξυά: Λίγο μετά το Μονοδένδρι και το Πέτρινο Δάσος. Θα παρκάρεις, θα περπατήσεις ένα εύκολο μικρό μονοπάτι και θα βρεθείς σε ένα φυσικό μπαλκόνι με πανοραμική θέα στο φαράγγι του Βίκου.

Κολυμπήθρες: Βρίσκονται μεταξύ του Μικρού και Μεγάλου Πάπιγκου, και είναι ένας καταρράκτης που δημιουργεί φυσικές κολυμπήθρες με τυρκουάζ νερά - το καλοκαίρι ενδείκνυνται για βουτιές!

Πώς θα ταξιδέψεις στον κόσμο; Διάβασε τα μυστικά της travel blogger

ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΜΑΡΤΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΕΛΕΑΝΝΑ ΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ BODY WATER ΤΗΣ FRESH LINE. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i