Πώς να μη σε νοιάζει 'τι θα πει ο κόσμος'

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

gossip istock

Πώς άραγε να μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα; Πράγματι ακούγεται δύσκολο όμως σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Η αποδοχή ή όχι της κοινωνίας και των άλλων μοιάζει να είναι αρκετά σημαντική ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό. 

Μάλιστα, το να σε νοιάζει τόσο πολύ τι σκέφτονται οι άλλοι για όσα πράττεις εσύ, μπορεί να καταστεί ακόμη και επικίνδυνο. Μία γνώμη, μία ασυνείδητη σκέψη ή μία υπόνοια, μπορούν να σε επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό, κάνοντάς σε στο τέλος να μην είσαι ο εαυτός σου. 

Ε λοιπόν, σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 4 αποτελεσματικούς τρόπους τους οποίους αν εφαρμόσεις, θα πάψεις απλώς να νοιάζεσαι για το τι λένε οι άλλοι. 

1. Αποδέξου την ανθρώπινη φύση 

Υπάρχει λόγος που σας ενδιαφέρει πώς σας βλέπουν οι άλλοι. Μάλλον δεν είσαι τόσο σίγουρος για εσένα, μάλλον δεν έχεις τόση αυτοπεποίθηση και απλώς αναζητάς επιβεβαίωση και έγκριση από τους άλλους. Και αυτή η έγκριση, η αλήθεια είναι πως είναι απλώς έμφυτη στους ανθρώπους και ενίοτε, τουλάχιστον για την κοινωνία, χρήσιμη. 

"Ως άνθρωποι, όλοι μοιραζόμαστε μια έμφυτη επιθυμία να συνδεθούμε με τους άλλους. Είμαστε καλωδιωμένοι προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης. Η απόρριψη σημαίνει αποκλεισμό και έτσι είναι κατανοητό ότι προκαλεί φόβο", δηλώνει η σύμβουλος ψυχολόγος Dr. Mara Klemich,

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i