Κρατάς μυστικό; Τι δεν πρέπει να αποκαλύπτεις στη δουλειά

Θέλεις να είσαι επιτυχημένη στη δουλειά σου; Μάθε να σιωπάς και να μη μοιράζεσαι κάποια προσωπικά μυστικά. Με κανέναν!

job istock

Η ζωή στο εργασιακό περιβάλλον σου δεν είναι πάντα εύκολη. Γι' αυτό οι προσωπικές σου αποκαλύψεις καλό είναι να γίνονται με το σταγονόμετρο, ώστε στο μέλλον να μη βλάψουν την εξέλιξή σου.

5 κανόνες για να κυριαρχήσεις στη δουλειά σου

Μην πεις στη δουλειά ποτέ...

Πόσο κοστίζουν η τσάντα ή τα παπούτσια σου και πού ή πώς ξοδεύεις το μισθό σου, ειδικά όταν παραπονιέσαι καθημερινά για το νοίκι, τα κοινόχρηστα, τους λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου.

Ότι έκανες κοπάνα: Βρήκες την πιο ευφάνταστη δικαιολογία προκειμένου να μην πας στη δουλειά. Δίνεις όμως και την ευκαιρία ένας κακός συνάδελφος να σου το "χτυπήσει" ή να δράσει παρασκηνιακά εις βάρος σου. Στις ημέρες μας χρειάζεται να είσαι όσο πιο τυπική μπορείς.

Με ποιον βγαίνεις: Οι συνάδελφισσές σου δεν είναι πάντα, όλες φίλες σου. Επομένως, τους δίνεις τροφή για σχόλια πίσω από την πλάτη σου όσο κι αν λες "δε με νοιάζει". Σε νοιάζει, αν μάλιστα χωρίσεις και δε θες να το ανακοινώσεις!

Πόσο έχεις βαρεθεί τη δουλειά σου: Ακόμη και ένα σχόλιο στον λάθος άνθρωπο μπορεί να παρερμηνευτεί. Μάλιστα, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι το αφεντικό σου.

Πόσο σιχαίνεσαι τον εργοδότη σου: Επειδή και οι τοίχοι έχουν αφτιά. Επίσης αυτός που σιχαίνεσαι δυστυχώς για σένα είναι αυτός που σε πληρώνει για να κάνεις τη δουλειά σου.

Τι κάνεις στο κρεβάτι σου: Τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν θέση σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά και για κάποιους συνάδελφους ίσως είναι προσβλητικές. Μια κακή φήμη είναι εύκολο να δημιουργηθεί μέσα από τέτοιες συζητήσεις.

Ότι θέλεις τη θέση κάποιου άλλου: ‘Ανακοινώνοντας’ τις φιλοδοξίες σου στη δουλειά όταν αυτές είναι σε σύγκρουση με τα συμφέροντα κάποιου ή κάποιων άλλων, θα σε κάνει να φανείς ως ένα άτομο εγωιστικό και αδιάφορο για τους συναδέλφους του. Ανεξαρτήτως των κινήτρων σου, το να ανακοινώσεις τους στόχους σου σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να τους πετύχεις.

Είναι σημαντικό να:

  • Σκέφτεσαι πριν μιλήσεις.
  • Σέβεσαι τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους σου.
  • Διατηρείς μια θετική και εποικοδομητική στάση.
  • Εστιάζεις στην εργασία και στους στόχους της ομάδας.
  • Επικοινωνείς με σαφήνεια και ειλικρίνεια.

Θυμήσου ότι:

  • Η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη για την επιτυχία στον χώρο εργασίας.
  • Τα λόγια σου μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους γύρω σου.
  • Να είσαι προσεκτικοί και να σκέφτεσαι τις συνέπειες των λεγομένων σου.

Αύξησε την απόδοσή σου στη δουλειά με 6 τρόπους!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i