Τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη

Βάλε απαραιτήτως στην καθημερινή ρουτίνα σου το αντηλιακό προσώπου, όλο τον χρόνο.

skin iStock

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο ενώ το αντηλιακό είναι το προϊόν-κλειδί για μια ονειρεμένη επιδερμίδα - αυτό μάλλον το γνωρίζεις ήδη. Όπως άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές κι εδώ, αν κάτι δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς να φοράς στο πρόσωπό σου, χειμώνα - καλοκαίρι, αυτό είναι ξεκάθαρα το αντηλιακό. Αν μάλιστα πρέπει να επιλέξεις απαραιτήτως ένα μόνο προϊόν πριν φύγεις από το σπίτι το πρωί, καλύτερα να είναι το αντηλιακό παρά η ενυδατική ή το foundation. Εξού και τα αγαπημένα μας προϊοντα έχουν γίνει, πλέον, τα αντηλιακά με χρώμα, μιας και αντικαθιστούν το foundation και σου εξοικονομούν χρόνο κάθε πρωί.

Γιατί η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο;

Κάτι που πιστεύουν (λανθασμένα) οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι το αντηλιακό είναι χρήσιμο μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές, όπου η ηλιοθεραπεία είναι για τους περισσότερους μια καθημερινή συνήθεια. Με το που τελειώσει το καλοκαίρι, οι περισσότεροι καταχωνιάζουν τα αντηλιακά τους μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν ξανά το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, το φθινόπωρο και τον χειμώνα, που νομίζουμε ότι ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός ή τις ημέρες που έχει συννεφιά, δεν μας περνάει καν από το μυαλό ότι πρέπει και πάλι να απλώσουμε το αντηλιακό στο πρόσωπο ή στις ακάλυπτες περιοχές του σώματός μας. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ δυνατή τα τελευταία χρόνια όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου ο ήλιος λάμπει τις περισσότερες μέρες, έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να τον προσέχουμε.

Λάβε υπόψη σου ωστόσο ότι, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά, ένα ποσοστό έως και 85% της UV διαπερνά τα σύννεφα και φθάνει στην επιφάνεια της γης ακόμα και τις πιο μουντές μέρες, πράγμα που κάνει απαραίτητη τη χρήση του αντηλιακού. Το ίδιο ισχύει ακόμα κι όταν οδηγείς ή το γραφείο σου είναι κοντά σε παράθυρο: τα τζάμια και οι άλλες λείες επιφάνειες αντανακλούν την ακτιοβολία UV, οπότε και πάλι χρειάζεσαι αντηλιακό.

Δες επίσης: Το Νο. 1 tip που θα κάνει το άρωμά σου να μυρίζει όλη μέρα

Τι μπορεί να πάθω αν δεν φοράω αντηλιακό καθημερινά, όλο το χρόνο;

Μερικά από αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί ο ήλιος κυρίως στο πρόσωπο, και πιθανόν να μην λαμβάνουν υπόψη τους οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι οι κηλίδες και οι πανάδες, η ακμή ή τα μικρά σπυράκια αλλά και κάθε λογής εξανθήματα, όπως επίσης, οι ρυτίδες και η κουρασμένη όψη. Αυτές αποτελούν μόνο μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας στην επιδερμίδα μας που πρέπει κανείς να ξεκινάει να προσέχει από μικρή ηλικία. Δεν είναι περίεργο επομένως που ορισμένοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, βλέπουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες ακόμα και από τα early 20s τους. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στα εγκαύματα, καθώς αυτά είναι η έσχατη επίπτωση που συνήθως συμβαίνει όταν κάνεις για ώρες ηλιοθεραπεία, χωρίς καμία προστασία.

Δες επίσης: Επιδερμίδα με τάση ακμής: Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά

Είτε λοιπόν θες να πας για τρέξιμο, είτε για καφέ ή βόλτα με τη φίλη σου, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. Αν αναρωτιέσαι ποιο να επιλέξεις, κάναμε την έρευνα για σένα και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα (και αγαπημένα μας) αντηλιακά που φοριούνται άνετα και στην πόλη, χαρίζοντας μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα.

Τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για χρήση μέσα στην πόλη:

B-Protect SFP50+ Αντηλιακό Προσώπου, Avène

B-Protect SFP50+ Αντηλιακό Προσώπου, Avène

Αντηλιακή φροντίδα για όμορφο και προστατευμένο δέρμα καθημερινά. Προστατεύει από τις UV αλλά και τους ρύπους.

Capital Soleil UV-Age Daily SPF50, Vichy

Capital Soleil UV-Age Daily SPF50, Vichy

Το UV-AGE DAILY είναι ένα αντηλιακό προσώπου με λεπτόρρευστη υφή που προσφέρει προηγμένη προστασία από τη UVA & UVB ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα δρα ενάντια στα υπάρχοντα σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες και καφέ κηλίδες).

Revitalift Clinical Vitamin C Με UV, L'Oréal Paris

Revitalift Clinical Vitamin C Με UV, L'Oréal Paris

Καθημερινή κρέμα προστασίας, εμπλουτισμένη με Βιταμίνη C και πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+. Περιέχει ευρέος φάσματος φίλτρα με SPF50+, που παρέχουν καθημερινή και διαρκή αντηλιακή προστασία από την UVA ακτινοβολία. Προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης όπως τις κηλίδες, τις ρυτίδες και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο. 

Anthelios Uvmune 400 Invisible Fluid SPF50+, La Roche Posay

Anthelios Uvmune 400 Invisible Fluid SPF50+, La Roche Posay

Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου Χωρίς Άρωμα SPF50+. Παρέχει απόλυτη προστασία (UVB + UVA + ULTRA ΜΑΚΡΕΣ UVA) κατά της βαθιάς κυτταρικής βλάβης, ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Bee Sun Safe Anti-Spot & Anti-Age Defense Face Cream SPF50, Apivita

Bee Sun Safe Anti-Spot & Anti-Age Defense Face Cream SPF50, Apivita

Αντηλιακή κρέμα με βελούδινη, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και άνετη. Χαρίζει υψηλή προστασία και ενισχυμένη 2 σε 1 δράση κατά των πανάδων και των ρυτίδων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i