Πόσο βλαβερό είναι το θαλασσινό αλάτι για τα μαλλιά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Να αφήνεις το αλάτι στα μαλλιά σου μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή όχι;

hair iStock

Αποκλείεται να μην έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν το θαλασσινό αλάτι προξενεί προβλήματα στα μαλλιά ή/και στην επιδερμίδα μας: αποτελεί το στάνταρ ερώτημα που κάνουμε όλες μας, όταν βουτάμε στη θάλασσα και το αφήνουμε για ώρες πάνω μας. 

Για αρχή, να πούμε ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα μαλλιά μας, το αλάτι τα βοηθά να αποκτήσουν μια ονειρεμένη υφή και όγκο, ενώ πολλές φορές δημιουργεί και αυτό το έντονο σπάσιμο, τα κλασικά beach waves που όλες μας θέλουμε το καλοκαίρι. Και αυτό ακριβώς το εφέ είναι που κάνει πολλές γυναίκες να μην θέλουν να ξεβγάλουν / λούσουν τα μαλλιά τους, αφήνοντας πολλές φορές το αλάτι στην τρίχα για μέρες. Είναι σωστή ωστόσο αυτή η τακτική;  Οι ειδικοί απαντούν.

Το αλάτι έχει πράγματι την ιδιότητα να δημιουργεί με φυσικό τρόπο αυτή την υφή που πολλές κοπέλες επιθυμούν - και μπορείς να αποκτήσεις μόνο με τη βοήθεια ειδικών προϊόντων styling (βλ. salt hair sprays). Ταυτόχρονα ωστόσο, το αλάτι προκαλεί διόγκωση στην τρίχα, με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα λέπια της και το αλάτι να κατακάθεται σε αυτά. Αυτό από τη μία χαρίζει αυτόν τον όγκο που τόσο πολύ λατρεύουμε, από την άλλη όμως προκαλεί έντονη αφυδάτωση, που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα. Και όλες ξέρουμε τι σημαίνει ξηρότητα στην τρίχα: γίνεται μεμιάς πιο επιρρεπής σε σπασίματα και σε διάφορες φθορές. 

Δες επίσης: Aφυδατωμένα, θαμπά μαλλιά μετά την παραλία: 7 tips αναζωογόνησης

Η λύση; Προσπάθησε να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου μετά από κάθε βουτιά ή, σε κάθε περίπτωση, να λούζεσαι μετά την παραλία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα σου προτείναμε να μην αφήνεις το αλάτι για πάνω από μια μέρα στα μαλλιά σου, καθώς αυτά θα αποκτήσουν μια άγρια όψη που δεν θα σ' αρέσει. Επιπλέον, ακόμα και τα beach waves δεν θα κρατήσουν για πολύ στα μαλλιά, λόγω του ότι το αλάτι κατακάθεται τόσο πολύ στην τρίχα, που μετά από λίγες μέρες τα κάνει να δείχνουν "φλατ".

Εναλλακτικά, δοκίμασε να ψεκάσεις με salt spray τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο, έτσι ώστε να μιμηθείς το εφέ που αποκτούν αυτά χάρη στο θαλασσινό νερό. Παρ΄όλα αυτά, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προσέξεις, καθώς η συχνή χρήση των salt sprays μπορεί να αφυδατώσει εξίσου τα μαλλιά - όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα προϊόντα styling. 

Δες εδώ 5 hairstyling προϊόντα για να δημιουργήσεις υπέροχο κυματισμό στα μαλλιά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i