Taste Atlas: Τα 3 ελληνικά φαγητά που βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου

Μάθε ποια ελληνικά φαγητά βρίσκονται στα 100 καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με το Taste Atlas και όλα τα tips για να τα φτιάξεις τέλεια!

ελληνικά φαγητά istock

Ένα από τα πιο αγαπημένα μαμαδίστικα ελληνικά φαγητά, το παστίτσιο, φαίνεται ότι είναι αγαπητό και παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα μαγειρευτά φαγητά στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas.

Εκτός από το παστίτσιο, στη λίστα των Top 100 Casseroles in the World συμπεριλαμβάνονται επίσης το γιουβέτσι, που βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο μουσακάς, ο οποίος καταλαμβάνει τη 15η θέση.

Στην 1η θέση βρίσκεται το παραδοσιακό βραζιλιάνικο φαγητό Escondidinho, το οποίο φτιάχνεται με διάφορα υλικά - μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι, χοιρινό ή γαρίδες. 

Αυτή είναι η ελληνική σαλάτα που αναδείχτηκε πρώτη στον κόσμο

Tips για να φτιάξεις το τέλειο παστίτσιο

  • Τα ζυμαρικά βράζε τα 2-3 λεπτά λιγότερο και προσοχή μην τα λασπώσεις!
  • Κράτησε 1-2 κούπες από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια για να το προσθέσεις μετά στη μπεσαμέλ.
  • Μην ξεπλένεις τα μακαρόνια όταν τα βγάζεις από την κατσαρόλα. Φεύγει όλο το άμυλο!
  • Ρίξε, λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα πριν τα ξαναρίξεις και ανακάτεψε. 
  • Βάλε λίγη κανέλα στον κιμά για έξτρα άρωμα.
  • Φρόντισε ο κιμάς να είναι ζουμερός. 
  • Αν βάλεις αυγά στη μπεσαμέλ σου, προτίμησε μόνο κρόκους.
  • Βάλε μια κουταλιά από τη μπεσαμέλ στον κιμά πριν να αρχίσεις να τον στρώνεις. 

Tips για να φτιάξεις το τέλειο γιουβέτσι

  • Φρόντισε το κοκκινιστό κρέας που θα μαγειρέψεις να έχει πηχτή σάλτσα πριν μπει στο γιουβέτσι.
  • Ζέστανε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις στο φούρνο στους 200ºC, για να απορροφήσει θερμική ενέργεια, ώστε τα υλικά που θα μπουν μαζί με το κριθαράκι να σιγοβράσουν, χωρίς να κολλήσουν.
  • Βράσε το νερό που θα βάλεις στο γιουβέτσι, ώστ ενα το ρίξεις μέσα στο ζεστό σκεύος και στον ζεστό φούρνο.
  • Τήρησε τις αναλογίες: Για κάθε 1 κιλό κρέατος υπολόγισε 250-300γρ. κριθαράκι,
  • για κάθε 100 γραμμάρια κριθαράκι υπολόγισε 280ml βραστό νερό.
  • Αφού βγει το γιουβέτσι καυτό απ’ το φούρνο χρειάζεται ανάπαυση 10’-15’ στον πάγκο της κουζίνας, για να απορροφηθούν τα υγρά που έχουν μείνει στο σκεύος και για να κρυώσει λίγο ώστε να απολαύσεις τη γεύση του πιο άνετα.

Tips για να φτιάξεις το τέλειο μουσακά

  • Χρησιμοποίησε μόνο μελιτζάνες και όχι πατάτες ή κολοκυθάκια. Επίλεξε τις μακρόστενες φλάσκες μελιτζάνες.
  • Για να μην βγάλει πολύ λάδι, στράγγιξε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Προτίμησε μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα ή ελιά και αρωματίστε τον με κανέλα, δάφνη και μπαχάρι.
  • Ρίξε φρυγανιά για τραγανή και χρυσορόδινη κρούστα στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, αναμεμιγμένη με κεφαλοτύρι.
  • Για να αποφύγεις τα υγρά του μουσακά (από τις μελιτζάνες) σε μια άκρη του ταψιού βάλε μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί, να τα απορροφήσει.

Τα 10 καλύτερα φαγητά για να τρως στην Ελλάδα σύμφωνα με τους τουρίστες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i