Εύκολη συνταγή για ορεκτικό: Ψημένη φέτα με σταφύλια

Εύκολο και απλό ορεκτικό στην παρασκευή του, χάρη στα υλικά του: σταφύλια, φέτα και δεντρολίβανο.

φέτα με σταφύλια istock

Η αλμυρή φέτα συνδυάζεται τέλεια με γλυκά, ζουμερά ψητά σταφύλια και κάνει για αρχή, με μηδενικό χρόνο προετοιμασίας, το δείπνο σου καλύτερο!

Τα οφέλη από τα σταφύλια

Τα σταφύλια είναι ένα φρούτο πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, με πολλά οφέλη για την υγεία. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  • Καρδιαγγειακή υγεία: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα σταφύλια, όπως οι πολυφαινόλες, βοηθούν στην προστασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων από διάφορες παθήσεις. Μειώνουν τη χοληστερίνη, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.
  • Πεπτικό σύστημα: Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα σταφύλια βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα.
  • Αντικαρκινική δράση: Οι αντιοξειδωτικές ουσίες στα σταφύλια συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην πρόληψη της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, ιδιαίτερα του καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Υγεία του δέρματος: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι πανάδες, και συμβάλλουν σε μια πιο νεανική όψη του δέρματος.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Η βιταμίνη C που περιέχεται στα σταφύλια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις.
  • Υγεία των ματιών: Ορισμένες ουσίες στα σταφύλια, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, προστατεύουν τα μάτια από την καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
  • Ενέργεια: Τα σταφύλια είναι μια καλή πηγή φυσικών σακχάρων, που παρέχουν άμεση ενέργεια.
  • Αποτοξίνωση: Βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση: Μειώνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό.

Είναι οι σταφίδες το ίδιο υγιεινές με το σταφύλι;

Συνταγή: Ψημένη φέτα με σταφύλια και δεντρολίβανο

4 μερίδες

Θα χρειαστείς

  • 200 γρ φέτα
  • 200 γραμμάρια κόκκινα σταφύλια
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο μέλι
  • focaccia, για να σερβίρεις

Οδηγίες

  • ΒΗΜΑ 1ο: Τοποθέτησε δύο φύλλα αλουμινόχαρτου. το ένα πάνω στο άλλο, σε μια επιφάνεια εργασίας. Τοποθέτησε τη φέτα στη μέση. Πρόσθεσε τα σταφύλια γύρω του, μαζί με το δεντρολίβανο, σε κλωναράκια. Περίχυσε με το ελαιόλαδο και το μέλι και αλατοπιπέρωσε. Κλείσε το αλουμινόχαρτο και ψύξε μέχρι να το σερβίρεις, έως και 24 ώρες.
  • ΒΗΜΑ 2ο: Ζέστανε το φούρνο στους 200οC και ψήσε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν τα σταφύλια και να μαλακώσει η φέτα. Σέρβιρε με ζεσταμένη φοκάτσια.

Παχαίνουν τα σταφύλια; Η διατροφολόγος απαντά σε μερικές viral απορίες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i