
Κάποιες μέρες, το πρόγραμμά σου μπορεί να είναι τόσο απαιτητικό που δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση για να μπεις στην κουζίνα και να ετοιμάσεις φαγητό. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που θέλεις να απολαύσεις κάτι πιο μαγειρευτό και σπιτικό, χωρίς όμως να χρειαστεί να περάσεις ώρες προετοιμάζοντάς το. Η "τεμπέλικη" σπανακόπιτα της @emilyvagia είναι η λύση για αυτές τις περιπτώσεις!
Σπανακόπιτα του 1 λεπτού - χωρίς φύλλο και αυγά
Με λίγα υλικά, γρήγορη προετοιμασία και ελάχιστες θερμίδες, μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο χωρίς να κουραστείς. Είναι το ιδανικό γεύμα για εκείνα τα βράδια που απλώς θέλεις να χαλαρώσεις και να φας κάτι χορταστικό χωρίς κόπο.
Εύκολη σπανακόπιτα - συνταγή
Υλικά
- 1 μεγάλη τορτίγια ολικής άλεσης
- 3-4 φλ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί (αν θέλεις)
για την κρέμα:
- 10 ml ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλεύρι
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- αλάτι
- μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση
Ξεκίνα σωτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2-3 λεπτά είναι αρκετά. Πρόσθεσε αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.
Σε κατσαρολάκι ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν πρόσθεσε το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα. Ρίξε και το αλάτι και τα μπαχαρικά. Μέσα σε 1-2 λεπτά θα έχεις έτοιμη μια κρέμα. Ανακάτεψε την κρέμα με το μείγμα σπανακιού. Πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί, ανακάτεψε.
Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος ή και σε τετράγωνο σκεύος τοποθέτησε την τορτίγια. Ρίξε μέσα το μείγμα σπανακιού και ψήσε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Αν δεις ότι σου αρπάζει η τορτίγια στα πλάγια κάλυψε το ταψάκι σου με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Άφησε γύρω στα 10 λεπτά να κρυώσει και απόλαυσε την πιο εύκολη σπανακόπιτα.
Πηγή συνταγής: mrssoupe.com
Κοτόπιτα με βρώμη: Σούπερ πρωτεϊνική συνταγή από τη διατροφολόγο
Τυρόπιτα βρώμης: Η ιδανική επιλογή για ένα εύκολο και αλμυρό πρωινό
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr