
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί της ξεκινά η περίοδος της νηστείας, μια ευκαιρία για να επανεκκινήσουμε τη διατροφή μας και να χαρίσουμε στο σώμα μας υγιεινές και ελαφριές επιλογές. Η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina_dietitian) μάς προτείνει μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττές θερμίδες ή ζάχαρη. Εύκολος στην εκτέλεση και εξαιρετικός για να τον απολαύσεις στη νηστεία που έρχεται, αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι σίγουρα μια επιλογή που θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο το επόμενο διάστημα.
Συνταγή για αφράτο νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ σε 5'
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη - συνταγή
Υλικά:
- 300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό)
- 500γρ χουρμάδες
- 1 κ.σ. κανέλα
- ελαιόλαδο
- προαιρετικά ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και προσθέτουμε 300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό).
Ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σε μέτρια φωτιά! Να ανακατεύετε συχνά να μην αρπάξει!
Στο μπλέντερ ρίχνουμε 500γρ χουρμάδες, προσθέτουμε 400ml ζεστό νερό και 1 κ.σ. κανέλα.
Μπλεντάρουμε και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι! Προσθέτουμε άλλα(και όχι αλλά 😅) 250ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε!
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, σταφίδες κτλ.
Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα με χαλβά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr