Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία

«Άκου την καρδιά σου». Ο "χτύπος" της τα λέει όλα!

BeFunky-collage

Ο Φεβρουάριος είναι στο μυαλό των περισσότερων άμεσα συνδεδεμένος με την ημέρα των ερωτευμένων. Εκτός από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όμως, ο δεύτερος μήνας του έτους είναι αυτός της ευαισθητοποίησης για την καρδιά. Και μπορεί η πρώτη περίσταση να αφορά τα ζευγάρια, η δεύτερη όμως δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο: Τα «ζητήματα καρδιάς» αφορούν όλους ανεξαιρέτως, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Είτε single, είτε σε σχέση, ήρθε η ώρα να «ερωτευτείς» το ζωτικό αυτό μυώδες όργανο που λειτουργεί αδιαλείπτως προκειμένου να σε κρατήσει στη ζωή- και μάλιστα παράφορα.

Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία - εικόνα 1

Καλή καρδιά: Τα βασικά tips για τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς και για ενέργεια

Η προστασία του οργάνου αυτού και των αιμοφόρων αγγείων είναι βασική προϋπόθεση για μια γενικότερη καλή υγεία. Το ευ ζην, η ευεξία, η καλή ποιότητα ζωής και η σωματική και ψυχική ανάταση δεν νοούνται χωρίς μια υγιή καρδιά. Όσο κι αν φαντάζει σκληροπυρηνικό ιατρικό ζήτημα που αφορά μόνο εξειδικευμένους επιστήμονες και καταρτισμένους ειδικούς, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζουμε και υπάρχουν καθημερινές εφαρμόσιμες συμβουλές για να εξασφαλίσει κανείς ότι η καρδιά του λειτουργεί όπως πρέπει.

Ας δούμε μερικές βασικές από αυτές:

Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία - εικόνα 2

  • Διακοπή του καπνίσματος
  • Καταπολέμηση λίπους και διατήρηση υγιούς βάρους
  • Υγιεινή διατροφή
  • Άσκηση
  • Περιορισμός αλκοόλ και καφεΐνης
  • Ποιοτικός ύπνος
  • Μείωση του στρες
  • Ξεκούραση
  • Τακτικό τσεκ απ

Το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής ή αλλιώς ο απόλυτος σύμμαχος σε όλα τα παραπάνω

Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία - εικόνα 3

Αν και η διατροφή είναι ένας ιδανικός τρόπος να λαμβάνει κανείς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, πολλές φορές δεν είναι αρκετή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διαβίωσης, οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού και ο περιορισμένος χρόνος αφιέρωσης στην προετοιμασία γευμάτων, οδηγούν απευθείας στη λύση των συμπληρωμάτων.

Ειδικά όσον αφορά την υγεία της καρδιάς και τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας σε μία πολύ απαιτητική καθημερινότητα, οι απαιτήσεις είναι εξ ορισμού υψηλότερες: Δεν παίζουμε μαζί της. Γι' αυτό και κατόπιν συστηματικής έρευνας καταλήξαμε πως η ιδανικότερη συμπληρωματική επιλογή είναι τα Inno-Q-Nol® με συμπλήρωμα συνενζύμου Q10, την ενεργή μορφή της ουμπικινόλης για καρδιά, ενέργεια και αντιοξείδωση. Ο συνδυασμός με μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς πραγματικά σίγουρος για την καρδιακή σου υγεία, αφού μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τη χρόνια κόπωση και αυξάνει την ενέργεια και την πρόσληψη οξυγόνου (ειδικά στα άτομα άνω των 40 και στους αθλητές).

Ακόμη, προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων και φλεγμονών αλλά και των πονοκεφάλων. Όλα αυτά αναπληρώνοντας παράλληλα και το Q10 που καταστρέφεται από τις στατίνες, ενώ υπάρχει δυνατότητα να επωφεληθούν όλων των παραπάνω και άνδρες και γυναίκες.

Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία - εικόνα 4

Ποιοι χρειάζονται το Inno-Q-Nol® και ωφελούνται από τη λήψη ουμπικινόλης

  • Τα άτομα κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας των 40 ετών
  • Όσοι έχουν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου
  • Όσοι λαμβάνουν στατίνες
  • Όσοι πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως το Parkinson, το Alzheimer κ.ά.
  • Όσοι ταλαιπωρούνται συχνά από πονοκεφάλους ή ημικρανίες
  • Άτομα που βιώνουν σωματικό, ψυχολογικό ή οξειδωτικό στρες
  • Όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο ή έχουν συστηματική φλεγμονή
  • Αθλητές και ασκούμενοι που έχουν ανάγκη από επιπλέον ενέργεια και αντοχή
Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία - εικόνα 5

Οι λεπτομέρειες που κάνουν την καρδιακή διαφορά

Όλα τα προαναφερθέντα οφέλη δεν αποτελούν ουτοπικές υποσχέσεις, αλλά ρεαλιστικές προσδοκίες που μπορεί κανείς να έχει όταν ξεκινά τη λήψη του Inno-Q-Nol®.

Ας δούμε πιο αναλυτικά:

  • Παραγωγή Ενέργειας: Η ουμπικινόλη καθίσταται απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή του 95% της ενέργειας στα κύτταρα του οργανισμού. Η μείωσή της συνεπάγεται χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, αίσθηση κόπωσης και, ως εκ τούτου, μειωμένη δραστηριότητα. Ως συνένζυμο, η ουμπικινόλη ενισχύει τη δράση των ενζύμων που παίρνουν μέρος στην παραγωγή ενέργειας.
  • Υγιής Καρδιακή λειτουργία: Τα υψηλά επίπεδα της ουμπικινόλης και η σωστή καρδιακή λειτουργία είναι άμεσα συνδεδεμένα, ενώ η συμπλήρωση με ουμπικινόλη δρα ευεργετικά ακόμη και έπειτα από καρδιακά επεισόδια.
  • Αντιοξειδωτική Προστασία: Η ουμπικινόλη προσφέρει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει τη λειτουργικότητα της βιταμίνης Ε. Ακόμη, προστατεύει από την τοξική δράση των στατινών και συμβάλλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες μετά από χειρουργεία.
  • Προστασία από παθήσεις: Η αναλογία της ουμπικινόλης στο πλάσμα του αίματος είναι χαμηλότερη των φυσιολογικών επιπέδων σε άτομα με καρδιαγγειακές, νευρολογικές, ηπατικές και σχετιζόμενες με διαβήτη παθήσεις.

Το «άκου την καρδιά σου» δεν έχει υπάρξει πιο επίκαιρο

Καλή καρδιά και ενέργεια: Να τι πρέπει να κάνεις για υγεία και ευεξία - εικόνα 6

Εν κατακλείδι και δεδομένου ότι η καρδιά σου θα σε συντροφεύει για πάντα, είναι σημαντικό να θυμάσαι πόσο μεγάλη είναι η αξία της προκειμένου να ζεις, να κινείσαι, να αισθάνεσαι, να αναπνέεις, να ερωτεύεσαι. Φέρσου λοιπόν και στην ίδια σαν να αποτελεί το αντικείμενο του πόθου σου και η άμεση θετική ανταπόκριση θα σε αφήσει έκπληκτο: Πρόκειται για έναν παρτενέρ που ανταποκρίνεται πάντα στις δικές σου πρωτοβουλίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i