5 μυστικά της δίαιτας Dukan από το δημιουργό της

O dr. Pierre Dukan αποκάλυψε στο Shape τα μυστικά της δίαιτας Dukan που θα σε βοηθήσουν να κάνεις σωστά τo επαναστατικό διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθούν φανατικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

28.09.2013

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

5 μυστικά της δίαιτας Dukan από το δημιουργό της

Τι συνδέει τον Πρόεδρο της Γαλλίας Francois Oland, την Penelope Cruz, την Jennifer Lopez και την Kate Middleton; Η δίαιτα του dr. Dukan. Μια απλή, προσιτή και φυσική μέθοδος, η οποία βοηθά όσους την ακολουθούν να φτάνουν στο σωστό βάρος τους. Βασίζεται σε 100 φυσικές τροφές, 72 πρωτεϊνούχες και 28 λαχανικά, τις οποίες μπορείς να τρως σε όποιες ποσότητες θέλεις. Έχει μια δομή 4 φάσεων: οι δύο πρώτες φάσεις αφορούν την απώλεια βάρους και οι δύο επόμενες τη διατήρησή του. Μάθε τα μυστικά της δίαιτας Dukan, όπως τα αποκαλύπτει στο Shape ο δημιουργός της και τις χρήσιμες λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις το στόχο σου.

Διάβασε κι εδώ τα υπέρ και τα κατά της δίαιτας Dukan!

1. Τρώγε όσο συχνά θέλεις

Το μυστικό της δίαιτας Dukan είναι να τρως πριν νιώσεις πείνα ώστε να μη χρειαστεί να υποκύψεις σε τροφές πειρασμούς, που απουσιάζουν από τη λίστα.

2. Πίνε νερό σε κάθε γεύμα

Για άγνωστους λόγους υπάρχει ακόμη στο μυαλό του κόσμου μια συμβουλή που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70 συμφωνα με την οποία δεν πρέπει να πίνουμε νερό στη διάρκεια των γευμάτων. Αυτή η συμβουλή, που είναι άνευ σημασίας για τον κοινό θνητό, μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για κάποια που κάνει δίαιτα, πόσω μάλλον όταν αυτή βασίζεται στην κατανάλωση πρωτεινούχων τροφών. Όταν πίνεις νερό, αυξάνεται ο όγκος του περιεχομένου του στομάχου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης. Επίσης, το νερό αραιώνει τις τροφές, επιβραδύνει την απορρόφησή τους και αυξάνει τη διάρκεια κορεσμού.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece