Χειμωνιάτικη κολοκύθα στη γάστρα με χορταρικά και κρέμα καρύδας

Μια νηστίσιμη - ή vegan - συνταγή που θα λατρέψεις.

Χειμωνιάτικη κολοκύθα

Από τη Laura Rege Φωτογραφίες: Caitlin Bensel Απόδοση: Χρυσήλια Κατσώλη

Τα λαχανικά της εποχής είναι έντονα στη γεύση και γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δες παρακάτω μία ιδιαίτερη συνταγή με πρωταγωνίστρια την κολοκύθα. Τα έντονα αρώματα και η κρεμώδης υφή αυτού του πιάτου το κάνουν ένα πλούσιο και απολαυστικό γεύμα.

Χειμωνιάτικη κολοκύθα στη γάστρα με χορταρικά και κρέμα καρύδας


ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 • ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ΏΡΑ

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 430 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • ½ καυτερή πιπεριά, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 μεγάλα πομοντόρια κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 2 βλαστοί σέσκουλων, καθαρισμένοι και κομμένοι σε κομμάτια (7 φλ.)
  • 2 βλαστοί λαχανίδων, καθαρισμένοι και κομμένοι σε κομμάτια (10 φλ.)
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • 1 χειμωνιάτικη μακρόστενη κολοκύθα (570 γρ.), κομμένη στη μέση, καθαρισμένη και κομμένη εγκάρσια σε λεπτές φλούδες

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 250°C. Χτύπα σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με το γάλα καρύδας και άφησέ το στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισε περίπου για 4 λεπτά. Πρόσθεσε το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο και τσιγάρισε, ανακατεύοντας μέχρι να χρυσαφίσουν, περίπου για 2 λεπτά. Ρίξε αλατοπίπερο.

3. Πρόσθεσε τα πομοντόρια στο μείγμα κρεμμυδιού και συνέχισε να σοτάρεις σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, έως ότου αρχίσουν να διαλύονται, περίπου για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το κύμινο και ανακάτεψε για 1 λεπτό.

4. Ρίξε τα κομμάτια του σέσκουλου και της λαχανίδας στο τηγάνι, χούφτα χούφτα, αφήνοντάς τα πρώτα να σοταριστούν ελαφρώς πριν προσθέσεις τα υπόλοιπα. Μαγείρεψέ τα μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά τους. Περίχυσε με το γάλα καρύδας το μείγμα στο τηγάνι και πρόσθεσε σιρόπι αγαύης. Σιγόβρασε μέχρι να δέσει το μείγμα, περίπου για 3 λεπτά. Ρίξε το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

5. Άπλωσε τα χόρτα με την κρέμα σε ένα ταψί. Στρώσε από πάνω τις φέτες κολοκύθας και ψήσε έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα, για 25-30 λεπτά. Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i