Τρεις συνταγές για σπιτικό βούτυρο ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί έχουν υπέροχη γεύση, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και μπορείς να τους απολαύσεις με πολλούς συνδυασμούς.

βούτυρο ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί έχουν υπέροχη γεύση, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και μπορείς να τους απολαύσεις με πολλούς συνδυασμούς. Δες εδώ τις ιδέες μας για σάλτσες, γαρνιτούρες και dips.  

Dip με κάσιους

Μπορείς να φτιάξεις διάφορα dips με κάσιους. Μερικά από αυτά μπορείς
να τα απολαύσεις ως spread στο τοστ σου ή ως συνοδευτικό για τα πατατάκια σου. Μπορείς ακόμα να τα χρησιμοποιήσεις ως σάλτσα για τα μακαρόνια ή
τα λαχανικά σου.

Βάλε 1½ φλ. ωμά κάσιους σε ένα μεταλλικό μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε 2 φλ. βραστό νερό. Κάλυψε το μπολ με ένα πιάτο και άφησέ το για 10 λεπτά. Στράγγιξε τα κάσιους και μετάφερέ τα στο μπλέντερ. Πρόσθεσε 1 φλ. πράσινα μυρωδικά, όπως βασιλικός, κόλιαντρο, σχοινόπρασο, μαϊντανός. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1/3 φλ. νερό, 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι λευκό και 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Μετάφερε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε 1/2 φλ. χοντροσπασμένα καβουρντισμένα κάσιους.

Βούτυρο ξηρών καρπών με τζίντζερ

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως σάλτσα στα noodles σου (ανακάτεψέ το με λίγη σάλτσα σόγιας και ξίδι ρυζιού ώστε να δώσεις μια ασιατική νότα). Συνδυάζεται υπέροχα με ψητά λαχανικά, όπως καρότα. Μπορείς να το αλείφεις στο τοστ σου, να το προσθέσεις στο γιαούρτι σου ή ακόμα και στη φρουτοσαλάτα σου. Οι συνδυασμοί είναι ατέλειωτοι!

Ψήσε 1½ φλ. ωμά αμύγδαλα στους 220ºC για 10 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε 1 φλ. αμύγδαλα, 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ, αλάτι και 2 κ.σ. λάδι καρύδας ακατέργαστο. Ανακάτεψε για 8-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Τέλος, πρόσθεσε και το 1/2 φλ. με τα αμύγδαλα χοντροσπασμένα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Καραμελωμένοι ξηροί καρποί

Οι ψητοί ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά τραγανοί και συνδυάζονται ιδανικά
με ψητά λαχανικά, όπως λαχανάκια Βρυξελλών, ή για να γαρνίρεις το παγωτό σου.

Ψέκασε ένα πιάτο με σπρέι λαδιού. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάλε 1½ φλ. πεκάν, 3 κλαδάκια δενδρολίβανο, 2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη, 1/4 κ.γ. κανέλα. Σόταρε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 λεπτά, μέχρι τα πεκάν να χρυσαφίσουν. Μετάφερε το μείγμα στο πιάτο και πασπάλισέ το με 1/2 κ.γ. αλάτι. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς. Μετάφερε το μείγμα σε μπολ και πρόσθεσε 1/2 φλ. καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα κάσιους. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i