Πώς να χάσεις λίπος χωρίς να χάσεις βάρος;

Πέντε απλές κινήσεις για να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

απώλεια λίπους iStock

Όταν επιδιώκεις να χάσεις κιλά συχνά ακολουθείς συγκεκριμένες συνήθειες που στοχεύουν κατευθείαν στον παραπάνω σκοπό: κόβεις τα γλυκά, τις περιττές προσθήκες από τη διατροφή σου, ξεκινάς να γυμνάζεσαι εντατικά και περιμένεις την επόμενη καταμέτρηση στη ζυγαριά.

Προσπαθώντας, όμως, να χάσεις λίπος, διατηρώντας το σωματικό σου βάρος σταθερό, είναι απαραίτητο να κινηθείς έξυπνα και μεθοδικά, για να έχεις άμεσα το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Για αυτό, λοιπόν, όταν ο δείκτης μάζας σώματος σου βρίσκεται σε υγιή επίπεδο, όμως υπάρχει λίπος σε διάφορα σημεία της σιλουέτα σου, που θέλεις να ξεφορτωθείς, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δες το σώμα σου να βελτιώνεται.

Κατανόησε την έννοια λίπος

Το πρώτο βήμα για να πετύχεις απώλεια λίπους, χωρίς να χάσεις σωματικό βάρος, έγκειται στην πλήρη κατανόηση της διαφοράς. Αν και το λίπος χρησιμοποιείται κυρίως με αρνητική χροιά, όταν αναφερόμαστε στο σωματικό λίπος και τα υγιή επίπεδα του, εννοούμε τον ιστό που λειτουργεί προστατευτικά για τον οργανισμό μας. Η συνιστώμενη ποσότητα αυτού βρίσκεται μεταξύ 25% και 28%.

Απέφυγε τα προϊόντα με "χαμηλά λιπαρά"

Αντί να περιορίσεις γενικά την κατανάλωση των θερμίδων, φρόντισε να μειώσεις αυτές σταδιακά, ώστε ο οργανισμός σου να χρησιμοποιήσει την ήδη αποθηκευμένη ενέργεια που μετατράπηκε σε λίπος και επίλεξε προϊόντα πλούσια με καλά λιπαρά, τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη ανάμεσα στα γεύματα, αποφεύγοντας τα τσιμπολογήματα. Το αβοκάντο και το φυστικοβούτυρο είναι τροφές που προσφέρουν γρήγορα αίσθημα πληρότητας, λειτουργώντας ευεργετικά για την σιλουέτα σου.

Εστίασε στις μερίδες φαγητού

Στην προσπάθεια σου να μειώσεις το λίπος είναι σημαντικό να προσέχεις τις μερίδες φαγητού που καταναλώνεις. Όχι τόσο για να μην υπερβάλεις με το μέγεθος, αλλά για να προσέχεις τι και πόσο τρως. Και αυτό γιατί ίσως χρειαστεί να προσθέσεις περισσότερη πρωτεΐνη και να μειώσεις τους υδατάνθρακες.

Boost ενυδάτωσης

Για να συνεχίσει να λειτουργεί αποδοτικά ο οργανισμός σου πρέπει να είναι διαρκώς ενυδατωμένος. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες νερού κάθε ημέρα, ο μεταβολισμός γίνεται πιο γρήγορος, καίγοντας το περιττό λίπος και διατηρώντας σταθερό το σωματικό σου βάρος.

Επίλεξε την κατάλληλη σωματική δραστηριότητα

Η άμεση απώλεια λίπους και η ταυτόχρονη ενδυνάμωση των μυών, απαιτεί να εντάξεις στο πρόγραμμα των προπονήσεων σου ασκήσεις με βάρη. Οι προπονήσεις αντίστασης δουλεύουν σκληρά τους μύες, ενώ παράλληλα εξαντλούν την αποθηκευμένη ενέργεια που υπάρχει στο σώμα με την μορφή λίπους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i