Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

μακρια μαλλια iStock

Χωρίς αμφιβολία τα μακριά μαλλιά αποτελούν τον ευσεβή πόθο κάθε γυναίκας. Ανέμελα κάτω από το ύψος των ώμων, κυματιστά ή ίσια, καλοχτενισμένα και με το φως του ήλιου να αναδεικνύει την φυσική τους λάμψη. Η εικόνα αυτή, αν και μοιάζει ονειρική, μπορεί να γίνει πραγματικότητα πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις, αρκεί να λάβεις υπόψη σου ένα πολύ βασικό παράγοντα: την διατροφή. Γιατί η τελευταία, εκτός από την γενικότερη υγεία του οργανισμού, φροντίζει και για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Διάβασε επίσης: Τα τρόφιμα που προλαμβάνουν την εμφάνιση ρυτίδων

Ασφαλώς και η παραδοσιακή συμβουλή των γιαγιάδων – εκείνη με τα 100 βουρτσίσματα κάθε νύχτα – κρύβει μια αλήθεια, όμως η πραγματική αλλαγή συνήθως έρχεται εκ των έσω. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα, απλώς και μόνο μέσω των γευμάτων που καταναλώνεις καθημερινά. Και τι πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά για να παρατηρήσεις άμεσα αλλαγή;

Πρώτα από όλα τα εξής θρεπτικά συστατικά:

Πρωτεΐνη: Εδώ οι ειδικοί συμφωνούν ομόφωνα - "η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας συστατικό για τα μαλλιά", επισημαίνοντας μάλιστα ότι η επαρκής κατανάλωση αυτής ημερησίως αλλάζει δραστικά τον ρυθμό με τον οποίο τα μαλλιά αναπτύσσονται.

Βιταμίνη C: H πολύτιμη αυτή βιταμίνη, εκτός από γερό ανοσοποιητικό, προσφέρει υγιή, λαμπερά μαλλιά, αφού μπορεί και διεγείρει το κολλαγόνο, το απαραίτητο συστατικό της κερατίνης που συνθέτει τα μαλλιά.

Σίδηρος: Ίσως το γνωρίζεις ήδη ότι η έλλειψη σιδήρου προκαλεί επιπλοκές τόσο στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, όσο και πτώση των τριχών. Για να αποφύγεις τις παραπάνω καταστάσεις, φρόντιζε να τροφοδοτείς τον οργανισμό σου με επαρκή ποσότητα σιδήρου.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Το άγχος, η φλεγμονή, το οξειδωτικό στρες μπορούν να προκαλέσουν πτώση των μαλλιών. Χρησιμοποιώντας όμως αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ως σύμμαχο μπορείς να καταπολεμήσεις το εν λόγω πρόβλημα.

Οι τροφές που αξίζει να προσθέσεις στην διατροφή σου για μακριά μαλλιά

Γιαούρτι: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη αλλά και σίδηρο. Η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού θα σε βοηθήσει να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου, εκπληρώνοντας τον beauty στόχο σου. Μην ξεχνάς να αναζητάς γιαούρτι με χαμηλότερα λιπαρά και ζάχαρη, για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Σολωμός: Εκτός από πρωτεΐνη, το συγκεκριμένο – λιπαρό – ψάρι, διαθέτει σημαντική ποσότητα ωμέγα-3, όπως επίσης και βιοτίνη – άλλο ένα σημαντικό σύμπλεγμα για την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυγά: Χαμηλά σε θερμίδες, τα αυγά είναι το τέλειο σνακ ή γεύμα, που θα γεμίσει τον οργανισμό σου με πρωτεΐνη και βιοτίνη.

Ξηροί καρποί και σπόροι: Οι περισσότεροι ανάλατοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους κ.α.) όπως και οι σπόροι (λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σπόροι chia κ.α.) είναι πηγές πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην συνολική υγεία του οργανισμού. Περιέχουν πρωτεΐνη και τα στοιχεία αυτής (κερατίνη), ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και σίδηρο.

Τόφου: Στις φυτικές πηγές πρωτεΐνης οπωσδήποτε πρέπει να συμπεριλάβεις το τόφου καθώς παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Λαχανάκια Βρυξελλών: Ένα μόλις φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σου και κυρίως στα μαλλιά σου την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης C. Η τελευταία συμβάλει στην δημιουργία κολλαγόνου καθώς και στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου.

Φράουλες: Νόστιμες και γλυκιές, οι φράουλες ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων που περιέχουν άφθονη βιταμίνη C. Επίλεξε τες σκέτες για σνακ ή μέσα στα smoothies σου.

Σαρδέλες: Αυτό το φαινομενικά μικρό ψαράκι έχει τεράστια δύναμη, όσο αναφορά την ενίσχυση του οργανισμού. Διαθέτει το εντυπωσιακό και εξαιρετικά ωφέλιμο συνδυασμό πρωτεΐνης και ωμέγα 3.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i