Βοηθάει η κατανάλωση ζεστού νερού στην απώλεια του κοιλιακού λίπους;

Ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο;

ζεστό νερό iStock

Το νερό, όπως ήδη γνωρίζουμε όλοι, είναι ζωτικής σημασίας συστατικό της ανθρώπινης διατροφής, καθώς είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού ισοδυναμεί με την καλή λειτουργία του, διατηρώντας τα όργανα μας υγιή. Περίπου το 70% του σώματος μας αποτελείται από νερό και καταναλώνοντας αρκετό από αυτό μέσα στη μέρα, βοηθούμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί φυσιολογικά. Το κρύο αλλά και το ζεστό νερό συνοδεύεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η απώλεια βάρους.

Είναι γεγονός ότι το ζεστό νερό συμβάλει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, διευκολύνοντας μάλιστα τη διαδικασία της πέψης, ενώ άλλοι ισχυρισμοί υποστηρίζουν ότι βοηθάει στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο;

Βοηθάει το ζεστό νερό στην απώλεια βάρους;

Σύμφωνα με έρευνα, ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται στο αίσθημα πληρότητας που δημιουργεί η κατανάλωση ζεστού νερού, το οποίο εκτός των άλλων εξυπηρετεί την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αποβάλλοντας κάθε βλαβερή ουσία. Παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2003, απέδειξε πως η κατανάλωση ζεστού νερού θα μπορούσε να αυξήσει τη διαδικασία απώλειας βάρους, επισημαίνοντας πως 500 ml ζεστού νερού πριν από το γεύμα, αυξάνει το μεταβολισμό κατά 30%. Πέραν αυτού, εξηγεί πως το ζεστό ή χλιαρό νερό ενισχύει την εν λόγω διαδικασία με τους εξής τρόπους:

Διασπά το λίπος: Οι ειδικοί τόνισαν πως το ζεστό νερό διασπά το λίπος και το μετατρέπει σε μικροσκοπικά μόρια, διευκολύνοντας το πεπτικό σύστημα να τα κάψει πιο γρήγορα.

Περιορίζει την όρεξη: Το να πίνεις ένα ποτήρι ζεστό νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα σας, συνήθως σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις θερμίδες που καταναλώνεις.

Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα: Λόγω της συστολής που συμβαίνει με το ζεστό νερό, το έντερο μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά, ανακουφίζοντας την δυσκοιλιότητα.

Ξεπλύνει τις τοξίνες: Το χλιαρό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, γεγονός που επιτρέπει την έκκριση περισσότερου ιδρώτα. Η εφίδρωση απομακρύνει τις τοξίνες από τους πόρους.

Διάβασε επίσης: Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i