Ο αντιοξειδωτικός πράσινος χυμός που θα γεμίσει ευεξία τον οργανισμό σου

Η απαραίτητη προσθήκη στο διατροφικό σου πλάνο για την έναρξη της νέας σεζόν.

πρασινος χυμος iStock

Όταν ακολουθείς ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναζητά μια αίσθηση ανανέωσης και δροσιάς, η οποία θα χαρίσει φρεσκάδα στο κλασσικό πρωινό γεύμα που επιλέγεις καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει θεραπευτικά για τον οργανισμό σου. Η πολύτιμη αυτή προσθήκη δεν είναι άλλη από τα φρέσκα και ζουμερά φρούτα ή/και λαχανικά είτε στην κανονική, ωμή τους μορφή, είτε μέσα σε κάποιο ρόφημα.

Ένα γεμάτο ποτήρι πράσινου αντιοξειδωτικού χυμού – τον οποίο μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα και απλά ακόμα και τις πιο βιαστικές ημέρες – είναι η καλύτερη επιλογή για να χαρίσεις στον οργανισμό σου μια σειρά βιταμινών και μετάλλων που θα προσφέρουν ευεξία τόσο στο πεπτικό σύστημα, όσο και στο έντερό σου. Η παρακάτω συνταγή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, E και Κ, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φυτικές ίνες και ταιριάζει άψογα τόσο σε vegetarian, όσο και vegan διατροφές.

Υλικά:

1/2 ανανά, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

1/2 αγγούρι, ψιλοκομμένο

2 μπαστουνάκια σέλινο, ψιλοκομμένα

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ

1 χούφτα baby σπανάκι

Χυμό από 2 πορτοκάλια

Νερό (μέχρι να καλυφθούν όλα τα συστατικά)

Ανακάτεψε πολύ καλά σε έναν αποχυμωτή ή το κλασσικό μπλέντερ και έπειτα με μια καθαρή υφασμάτινη σακούλα για στράγγισμα (γνωστή επίσης και ως σακούλα γάλακτός), στύψε όλα τα υγρά του μίγματος σε ένα γυάλινο μπουκάλι με αεροστεγές κλείσιμο. Τοποθέτησε το στο ψυγείο ώστε να διατηρήσεις φρέσκο το χυμό σου για 2 έως 4 ημέρες.

Διάβασε επίσης: Λίπος στην κοιλιά: 3 συνταγές smoothie για άμεση απώλεια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i