Τι περιλαμβάνει η πυθαγόρεια διατροφή που ακολουθεί η Θεοφανία Παπαθωμά

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις διατροφικές της επιλογές αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθεί απερίσπαστα.

Θεοφανια Παπαθωμα Instagram/theofaniapapathoma_official

Στην κάμερα της εκπομπής "Mega Καλημέρα" παραχώρησε συνέντευξη η Θεοφανία Παπαθωμά, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην νέα τηλεοπτική σειρά "Μαύρο Ρόδο". Η γνωστή ηθοποιός μιλώντας για την επαγγελματική αλλά και προσωπική της ζωή, αναφέρθηκε στις διατροφικές επιλογές που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον υγιεινό τρόπο ζωής που έχει μυηθεί τόσο η ίδια, όσο και η οικογένεια της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακολουθεί την "πυθαγόρεια διατροφή", ενώ αποφεύγει συστηματικά επιβλαβείς για την υγεία της συνήθειες. "Κάνω την πυθαγόρεια διατροφή, κατά 90% ωμοφαγία και vegan. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, ούτε ξενυχτάω" δήλωσε λιτά και απέριττα, προσθέτοντας στη συνέχεια πως τον ίδιο "δρόμο" ακολουθούν και τα παιδιά αλλά και ο σύζυγός της.

Τι περιλαμβάνει η πυθαγόρεια διατροφή;

Η πυθαγόρεια διατροφή αναφέρεται στις διατροφικές επιλογές που ακολουθούσε πιστά ο Πυθαγόρας και οι οποίες βασίζονταν κυρίως στη χορτοφαγία, πολλούς αιώνες πριν το κίνημα των vegan και vegetarian κάνει την εμφάνιση του. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός υπήρξε ο πρώτος επίσημα χορτοφάγος. Συγκεκριμένα, η διατροφή του Πυθαγόρα ήταν "lacto-vegetarian" και περιλάμβανε κυρίως ωμές χορτοφαγικές τροφές και γαλακτοκομικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ελάχιστα όσπρια και γαλακτοκομικά, με σειρά από την μεγαλύτερη ποσότητα στην μικρότερη.

Οι διατροφικές αυτές προτιμήσεις βασίζονταν στην φιλοσοφία των θρησκευτικών και ηθικών πεποιθήσεων που υπηρετούσε, καθώς ο μεγάλος φιλόσοφος πίστευε πως όλα τα έμβια όντα έχουν ψυχή, χωρίς τα ζώα να εξαιρούνται από αυτή την πεποίθηση. Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είχε απαγορεύσει τόσο στον εαυτό του, όσο και στους πιστούς ακολούθους του να τρώνε κρέας και ψάρια. Μάλιστα, για ένα περίεργο λόγο είχε εξορίσει από το τραπέζι του και τα φασόλια, αφού υποστήριζε ότι το φασόλι και ο άνθρωπος προέρχονται από το ίδιο υλικό.

Το συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής είναι σαφώς πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία φυτικές ίνες, ένζυμα και ανόργανα στοιχεία, τα οποία καταναλώνονται συνήθως στον μέγιστο βαθμό τους, αφού οι περισσότερες τροφές που επιλέγονται αυστηρά είναι κυρίως ωμές. Ο αποκλεισμός των ζωικών τροφών από τη διατροφή λειτουργεί ωφέλιμα για την υγεία, καθώς μειώνονται τα κορεσμένα λίπη και τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης.

Διάβασε επίσης: Μεσογειακή δίαιτα ή μεσογειακός τρόπος ζωής;

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i