Ένα μικρό (αλλά σημαντικό) trick για να τρως λιγότερο το βράδυ

Το βραδινό φαγητό μπορεί να σε κάνει να καταναλώσεις εύκολα περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι.

Πώς να τρώω λιγότερο το βράδυ Istock

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν το κύριο γεύμα τους τις βραδινές ώρες, έχοντας αφήσει πίσω το άγχος και τις υποχρεώσεις μία ολόκληρης ημέρας. Ωστόσο, πολλοί λόγοι (όπως μπορεί να είναι το στρες, η κούραση αλλά και η μη επαρκής πρόσληψη θερμίδων την υπόλοιπη μέρα) μπορούν - πολύ εύκολα - να σε οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση τροφής, κάτι που σίγουρα δεν θες. 

Νυχτερινή Υπερφαγία: Αίτια & Συμπτώματα

Το βραδινό φαγητό μπορεί να σε κάνει να φας περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Αν δεν θέλεις να οδηγηθείς σε αυτό, σίγουρα υπάρχουν τρόποι να ελέγξεις πιο εύκολα τις θερμίδες και τις μερίδες που καταναλώνεις το βράδυ. Ένα εύκολο αλλά και βασικό τρικ μοιράστηκε η διατροφολόγος και influencer, Clean Kweens, μέσα από μία ανάρτηση στo Instagram. 

Όπως αναφέρει και η ίδια, η επιλογή του πιάτου που θα κάνεις παίζει μεγάλο ρόλο στην ποσότητα θα φας τελικά. "Πόσο μεγάλα είναι τα πιάτα του δείπνου σου; 🤔 Μια εξαιρετική συμβουλή για τη διαχείριση της ενεργειακής πρόσληψης και των μερίδων στις ώρες των γευμάτων είναι να κοιτάς το μέγεθος του πιάτου σου! Ένα μικρότερο πιάτο = ένα γεύμα με καλύτερη εμφάνιση = ξεγελάει τον εγκέφαλό σου για να νιώσεις χορτάτος και ικανοποιημένος!", εξηγεί στη λεζάντα της ανάρτησης που θα βρεις παρακάτω. 

 

Σνακ πριν τον ύπνο: 3 κανόνες για να σε ωφελήσει το τσιμπολόγημα πριν κοιμηθείς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i