Κινόα bowl: Μια θρεπτική και εύκολη λύση για το lunch break στο γραφείο

Αν έχεις βαρεθεί την κλασσική σαλάτα, ορίστε μια εναλλακτική συνταγή με πλούσια θρεπτική αξία για να την αντικαταστήσεις.

κινοα iStock

Η εξοικονόμηση χρόνου σε μια υπερβολικά γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα αποδεικνύεται σωτήρια και αγαπημένη λύση, ενώ όταν συνοδεύεται από ωφέλημα για τον οργανισμό συστατικά, το κέρδος είναι πάντοτε διπλό. Τώρα το πως συσχετίζονται τα δύο αυτά, αρκεί απλώς να σκεφτείς το μεσημεριανό γεύμα που θα έχεις μαζί σου αύριο στο lunch break. Αφού, λοιπόν, η απλή αυτή σκέψη σε βοήθησε αμέσως να αντιληφθείς την παραπάνω συσχέτιση, ας προχωρήσουμε στην "θρεπτική λύση" του επόμενου go to γεύματος σου.

Σε περίπτωση που έχεις βαρεθεί η κλασσική σαλάτα να αποτελεί την σταθερή επιλογή για τις ημέρες που δεν έχεις περιττό χρόνο για μαγείρεμα, το κινόα bowl θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου γεύμα. Πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας λόγω φυσικά της κινόα, του "ψευδοδημητριακού" που παραμένει σταθερά πρώτο στην λίστα των διατροφικών trends, το εν λόγω μεσημεριανό προσφέρει μια σειρά ωφελειών στον οργανισμό σου, από την παροχή βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητων για την ανάπτυξη των μυών μέχρι την απώλεια βάρους. Για του σούπερ θρεπτικό κινόα bowl θα χρειαστείς:

Υλικά:

½ κολοκυθάκι (κομμένο στη μέση)

1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)

½ κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)

½ κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κονσέρβα ρεβίθια (στραγγισμένα και ξεπλυμένα)

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλεσμένο

160 γρ αποξηραμένη κινόα

400 ml ζωμός λαχανικών

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

Λίγο αλάτι

Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο μικρά ταψιά με λαδόκολλα. Σκορπίζουμε τα λαχανικά στο ένα και τα ρεβίθια στο άλλο. Ρίξε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε ταψάκι, ενώ πρόσθεσε στα ρεβίθια το σκόρδο. Βάλε και τα δύο ταψιά στο φούρνο να ψηθούν για 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψε την κινόα στον ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας περίπου κάθε 5 λεπτά. Για το ντρέσινγκ συνδύασε το χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ταχίνι και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Γεμίσε ένα ή δύο μπολ με τη μαγειρεμένη κινόα, τα λαχανικά και τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Τελειώνουμε προσθέτοντας λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό. Αφού κρυώσουν τοποθέτησε τα στο ψυγείο, διατηρώντας τα εκεί 2 έως 3 ημέρες.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με φακές και κινόα για ένα γεύμα με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i