Τραγανές μπουκίτσες λαχανικών: Το εύκολο και υγιεινό αλμυρό σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Ένας απολαυστικός και χορταστικός τρόπος να προσθέσεις μερικά ακόμα λαχανικά στο διατροφικό σου πλάνο.

λαχανικα iStock

Στην προσπάθεια σου να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σίγουρα θα έχεις ακούσει, διαβάσει, μάθει από την εμπειρία σου πως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά αποτελούν τον no1 σύμμαχο σου. Η αφθονία των βιταμινών, των μετάλλων αλλά και όλων των υπόλοιπων θρεπτικών στοιχείων που προσφέρουν συμβάλλουν αβίαστα στην διατήρηση της υγείας σώματος και πνεύματος, ενώ όταν επιλέγονται έξυπνα και με τον σωστό συνδυασμό υλικών, βοηθούν επίσης στην διαδικασία απώλειας βάρους.

Συχνά μια σαλάτα μπορεί να μοιάζει εύκολο και ελαφρύ βραδινό, ωστόσο, δεν παύει να καταλήγει μονότονη και βαρετή πρόταση όταν επιλέγεται σε τακτική βάση. Με λίγη παραπάνω φαντασία και ένα – δύο πρόσθετα συστατικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα λαχταριστό σνακ για τις βραδινές λιγούρες με πρωταγωνιστή πάντα τα λαχανικά. Η παρακάτω συνταγή αξίζει σίγουρα μια δοκιμή, γιατί εκτός από νόστιμη, περιέχει ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά:

1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους (340 γρ.)

1 μεγάλο καρότο (120 γρ.)

1/2 κεφάλι κουνουπίδι

1 αυγό

1 3/4 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί (180 γρ.)

2 1/2 φλιτζάνια βρώμη (240 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε τη γλυκοπατάτα, το καρότο, το κουνουπίδι, τα οποία θα έχουμε κόψει σε μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια, ανάλογα με την συσκευή που θα χρησιμοποιήσεις. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέτουμε το αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι. Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε και την αλεσμένη βρώμη στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά. Έπειτα σχηματίζουμε μικρές μπουκιές. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμες.

Διάβασε επίσης: Τι σημαίνει η έντονη λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i