Συνταγή για ελαφριά τάρτα μπανάνας με σοκολάτα και κρέμα

Ένα εύκολο, λαχταριστό και κυρίως gluten free επιδόρπιο.

ταρτα μπανανας iStock

Πόσες φορές σου έχει τύχει να μείνουν ξεχασμένες μπανάνες στο ψυγείο; Πολλές. Και πόσες φόρες ακόμα αναρωτήθηκες πώς αλλιώς μπορείς να τις απολαύσεις, πέραν των smoothies σου και των super bowls; Επίσης πολλές! Οι μπανάνες είναι όντως ένα από τα συστατικά που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από την κουζίνα, αφού είτε ωμές, είτε μέσα σε κάποια συνταγή μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο την πείνα σου ως σνακ, όσο και την επιθυμία σου για κάτι γλυκό.

Γεμάτες κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και Β6, οι μπανάνες εκτός από χορταστικές, προσφέρουν στον οργανισμό μια σειρά σημαντικών ωφελειών όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης, καλύτερη μνήμη και ψυχική υγεία, προστασία του πεπτικού συστήματος κ.α. Για αυτό την επόμενη φορά που θα σου περισσέψουν μπανάνες, τις οποίες έχεις βαρεθεί να τρως σκέτες, δοκίμασε να ετοιμάσεις την παρακάτω εύκολη και λαχταριστή τάρτα μπανάνας με σοκολάτα και κρέμα, η οποίος όχι μόνο είναι ελαφριά, δεν χρειάζεται ψήσιμο αλλά δεν περιέχει γλουτένη.

Υλικά:

Για την κρούστα χωρίς ψήσιμο:
Αμυγδαλόψιχα (50g)
1 φλιτζάνι γρήγορη βρώμη (90g)
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας (50ml)
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα (250g)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (120ml)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού μέλι (85 γρ.)
1/2 φλιτζάνι λιωμένη μαύρη σοκολάτα (75 γρ.)
2 μπανάνες σε φέτες

Για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (240ml)
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, συνδύασε τη βρώμη, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα συστατικά. Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε μια φόρμα για τάρτα και άπλωσε μέσα την κρούστα. Βάλε την στην κατάψυξη για 30 λεπτά ώστε να σκληρύνει ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτύπησε τα με σύρμα για να ενωθούν.

Ξεχωριστά σε άλλο μπολ ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Πρόσθεσε τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Γέμισε με μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα σοκολάτας στην κρούστα βρώμης και απλώστε με το πίσω μέρος του κουταλιού. Στρώσε τις φέτες μπανάνας. Ρίξε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από τις μπανάνες. Σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές και απλώστε στην κορυφή της πίτας. Τοποθέτησε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Διάβασε επίσης: Γρήγορο κέικ σε κούπα με γεύση banana bread

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i