Συνταγή για σπιτικά γαριδάκια

Γιατί η έτοιμη λύση δεν είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή.

σπιτικα_γαριδακια_αδυνατισμα iStock

Τραγανά, τυρένια και με έντονο άρωμα, τα γαριδάκια ξυπνούν κάθε παιδική ανάμνηση στην πρώτη μπουκιά. Είναι το αλμυρό εκείνο σκαν που αν και κολλάει ενοχλητικά στα δόντια και αφήνει τα αποτυπώματά του πάνω στα ακροδάχτυλα, σε στιγμές αδυναμίες δύσκολα του αντιστεκόμαστε. Όμως, οι μικρές αμαρτωλές κίτρινες αυτές μπουκίτσες είναι γεμάτες συντηρητικά και συστατικά αμφιβόλου ποιότητας που επιβαρύνουν τόσο το σώμα, όσο και την υγεία μας. Σε περίπτωση που θέλεις να συνεχίσεις να τα απολαμβάνεις με λιγότερες ενοχές, η παρακάτω σπιτική εκδοχή τους σίγουρα θα σου φανεί η καλύτερη επιλογή.

Υλικά:

  • 240 ml 1 κούπα νερό
  • 120 γρ βούτυρο
  • 1 κγ αλάτι
  • 140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 150 γρ τσένταρ ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί (πριν βράσει). Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι, ανακατεύοντας να γίνει μια μάζα – ζύμη και την αφήνω 1 – 2 λεπτά ανακινώντας την να καβουρδιστεί και να φύγει η υγρασία της. Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και βάζω τη ζύμη σε μίξερ με γάντζο να την ζυμώσει για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει (μπορώ να το κάνω και με μια ξύλινη κουτάλα με το χέρι σε ένα μπολ).

Όταν έχει έρθει η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας να ενσωματωθεί πριν συνεχίσω στο επόμενο. Τέλος προσθέτω το τριμμένο τυρί σε δόσεις ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο μείγμα. Βάζω τη ζύμη σε κορνέ, κόβω την άκρη του και σε μια λαδόκολλα στο ταψί δημιουργώ κορδόνια μήκους 3 εκ περίπου.

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200*C για 10 λεπτά και έπειτα χαμηλώνω στους 180*C για τα επόμενα 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρω.

Δες ολόκληρη τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

 

Σπιτικά kale τσιπς με "τυρί": Πώς θα φτιάξεις μόνη σου το αλμυρό vegan σνακ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i