Η πιο εύκολη και γρήγορη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο

Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσεις τον τραχανά εκτός από σούπα.

Τραχανόπιτα

Ο τραχανάς είναι για πολλούς ένα από τα πιο αγαπητά υλικά για χειμωνιάτικα, αχνιστά πιάτα ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά. Ωστόσο, το εν λόγω μικροσκοπικό ζυμαρικό, που παρασκευάζεται από αλεύρι και γάλα, μπορεί να λειτουργήσει εξίσου νόστιμα και χορταστικά και σε άλλες συνταγές, πέραν της καθιερωμένης σούπας.

Για παράδειγμα, η παρακάτω τραχανόπιτα είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ που μπορείς εύκολα να μεταφέρεις και να απολαύσεις στον χώρο εργασίας σου. Η προετοιμασία της, η οποία δεν περιλαμβάνει άνοιγμα φύλλου, ούτε καν την ύπαρξη του, καθιστά την συγκεκριμένη τραχανόπιτα την εύκολη και γρήγορη επιλογή ενός βραδινού.

Υλικά:

250γρ τραχανά (γλυκό ή ξινό)

600ml νερό

150γρ γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

10 ελιές ψιλοκομμένες

100γρ φέτα ή ανθότυρο

50γρ τριμμένη μοτσαρέλα

πάπρικα

πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον τραχανά και το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις ρουφήξει το πιο πολύ νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι, τις ελιές, τα μπαχαρικά, την φέτα και ανακατεύουμε καλά! Χτυπάμε και τα αυγά και τα ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας! Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Διάβασε επίσης: Εύκολη σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i