Νηστίσιμη σοκολατένια πουτίγκα: Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με ελάχιστες θερμίδες

Για τους vegan φίλους αλλά και για όσους βρίσκονται σε περίοδο νηστείας.

σοκολατένια πουτίγκα iStock

Δροσερή, απαλή σαν τρυφερό άγγιγμα, ελαφριά και πλούσια γευστική: η πουτίγκα/κρέμα σοκολάτας είναι ένα επιδόρπιο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, flexitarians και vegans, γλυκατζίδες και μη. Το κυρίαρχο στοιχείο της, η σοκολάτα, είναι ίσως ο λόγος που διαθέτει τόσο μεγάλο φαν κλαμπ, τοποθετώντας την πουτίγκα σε κορυφαία θέση στην λίστα με τα πιο δημοφιλή αγαπημένα γλυκά.

Παρόλο που η κλασική εκδοχή της απαιτεί την χρήση γάλατος ή κρέμας γάλακτος, εμπλουτίζοντας την έτσι με επιπλέον θερμίδες, η παρακάτω συνταγή από την διατροφολόγο Δέσποινα Τερζίδου όχι μόνο δεν περιέχει ίχνος γαλακτοκομικών προϊόντων, μετατρέποντάς την έτσι σε ιδανικό επιδόρπιο για τους vegans και όσους βρίσκονται σε περίοδο νηστείας, αλλά διαθέτει ελάχιστες θερμίδες – περίπου 100 ανά κουπάκι.

Υλικά:

500ml ρόφημα αμυγδάλου

40γρ κορν φλάουρ

30γρ κακάο

2κ.σ.ταχινι

50γρ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

1κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας

40γρ μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ρόφημα, το κορν φλάουρ, το μέλι και το κακάο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να διαλυθούν τελείως. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά (μέτρια θερμοκρασία) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, την σοκολάτα και την βανίλια. Ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε σε μικρά μπολάκια ή ποτηράκια κοντά του κρασιού.

Διάβασε επίσης: H τέλεια συνταγή για light σοκολατάκια με 3 υλικά

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i