Οι 6 χρυσοί κανόνες της διατροφής του Χάρβαρντ

Πώς μπορεί να γίνει το όπλο για μακροχρόνια και υγιεινή ζωή.

κανόνες διατροφής iStock

Σίγουρα γνωρίζουμε για τη μεσογειακή διατροφή και άλλες δίαιτες, κάθε μια με διαφοροποιήσεις όσον αφορά την "εικόνα" του καθημερινού μας πιάτου, όμως το "Πιάτο Υγιεινής Διατροφής" του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υπόσχεται πολλά και καλά χρόνια ζωής.

Πίσω στο 2011, ειδικοί σε θέματα διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard εργάστηκαν για να συντάξουν ένα πρόγραμμα διατροφής για βέλτιστη υγεία.

"Όσον αφορά τις κύριες χρόνιες ασθένειες, όπως η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, οι διαφορετικοί τύποι καρκίνου και ο διαβήτης τύπου 2, αυτός ο τρόπος διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των ασθενειών", λέει η LilianCheung, λέκτορας διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου.

Τι είναι η διατροφή του Χάρβαρντ

Η διατροφή του Χάρβαρντ, αυτό το πιάτο υγιεινής διατροφής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για τη "δημιουργία υγιεινών, ισορροπημένων γευμάτων", σύμφωνα με το "The NutritionSource", ένα τμήμα του ιστότοπου του πανεπιστημίου που παρέχει διατροφικές πληροφορίες.

Για τη διατροφή, θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα στα λαχανικά και τα φρούτα για το μισό από κάθε γεύμα και να συμπληρώνετε το άλλο μισό με δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινές πρωτεΐνες.

Ακολουθεί μια λεπτομερής ανάλυση για το πώς να στήσετε το πιάτο σας:

1. Τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να είναι εμφανή στα περισσότερα γεύματα (1/2 του πιάτου σας).

Όταν απλώνετε τα λαχανικά σας, "στοχεύστε στο χρώμα και την ποικιλία" και τρώτε λίγο περισσότερα λαχανικά από φρούτα, προτείνουν οι ερευνητές.Λάβετε υπόψη ότι, για αυτή τη διατροφή, "μια πατάτα δεν είναι λαχανικό από διατροφική άποψη", λέει η Cheung, καθώς συμπεριφέρονται σαν επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, αυξάνοντας το σάκχαρο στο αίμα.Τα ολόκληρα φρούτα είναι σημαντικό να προστεθούν στα γεύματα.

2. Προσθέστε δημητριακά ολικής αλέσεως (1/4 του πιάτου σας)

Σε σύγκριση με τη μέθοδο MyPlate του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η διατροφή του Χάρβαρντ καθορίζει τον τύπο των δημητριακών που πρέπει να τρώτε. Το σχέδιο ενθαρρύνει έντονα την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i