Σνακ με ανθότυρο: 5 νόστιμες και ελαφριές ιδέες για να δοκιμάσεις τώρα

Περιέχει λιγότερα λιπαρά και αλάτι από άλλα τυριά και είναι μία ιδανική επιλογή για υγιεινή διατροφή.

Σνακ με ανθότυρο iStock

Το ανθότυρο έχει εύθρυπτη υφή και ελαφρώς γλυκιά, πικάντικη γεύση που το καθιστά μια ιδιαίτερη, αλλά και υγιεινή επιλογή, για τα σνακ ή τα γεύματά σου. Το ανθότυρο αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης D και Α. Σε σχέση με άλλα τυριά περιέχει λιγότερα λιπαρά και αλάτι, γεγονός που το κάνει μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν τη φόρμα τους. 

Παρακάτω θα βρεις 5 νόστιμες συνταγές για σνακ με ανθότυρο:

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Η ελαφρώς γλυκιά γεύση του τυριού συνδυάζεται τέλεια με το αλμυρό σπανάκι. Βρες εδώ μία πρωτότυπη εκδοχή της σπανακόπιτας, απόλυτα υγιεινή και με μόλις 210 θερμίδες. Επιπλέον, το συγκεκριμένο light γεύμα καλύπτει ημερησίως το 70% της βιταμίνης Α, το 20% της βιταμίνης C, το 22% του ασβεστίου και το 20% του φολικού οξέος, ενώ περιέχει 15 γρ. πρωτεΐνη. 

Τυρί κότατζ, γιαούρτι ή ανθότυρο για τη δίαιτα; Κάνουμε crash test

Σαλάτα με ντομάτα και ανθότυρο

Αυτή η δροσερή σαλάτα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ σνακ ή ως συνοδευτικό σε ένα κύριο πιάτο. Κόψε σε φέτες μερικές φρέσκες, ώριμες ντομάτες και πρόσθεσε θρυμματισμένο ανθότυρο, ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε λίγο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες για επιπλέον γεύση και τραγανή γεύση.

Ανθότυρο με μέλι

Αυτό το απλό σνακ είναι ιδανικό για τα ενδιάμεσα γεύματά σου. Φρυγάνισε φέτες ψωμιού και πρόσθεσε θρυμματισμένο ανθότυρο, λίγο μέλι και πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. 

Ανθότυρο με μήλο

Κόψε ένα μήλο σε λεπτές φέτες και άλειψε κάθε φέτα με το αγαπημένο σου βούτυρο ξηρών καρπών. Πρόσθεσε  θρυμματισμένο ανθότυρο και πασπάλισε με κανέλα.

Σουβλάκια ανθότυρου με φρούτα 

Πέρασε σε σουβλάκια κύβους ανανά, φράουλες και ακτινίδιο και πρόσθεσε θρυμματισμένο ανθότυρο και λίγο μέλι.

Κρέπες με κολοκυθάκια και ανθότυρο 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i