Είναι ασφαλές για κατανάλωση ένα καφέ αβοκάντο;

Γιατί τα αβοκάντο γίνονται καφέ και πώς να το αποτρέψεις.

Αβοκάντο iStock

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φρούτο, δημοφιλές για την κρεμώδη υφή, την ήπια γεύση και την ευελιξία του στη χρήση. Ωστόσο, ένα συχνό πρόβλημα με το αβοκάντο είναι ότι πολύ γρήγορα ωριμάζει και γίνεται καφέ, κάτι που μπορεί να το κάνει να φαίνεται μη ελκυστικό για κατανάλωση. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα αβοκάντο γίνει καφέ; Είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση ή όχι;

Γιατί τα αβοκάντο γίνονται καφέ;

Ο κύριος λόγος που το αβοκάντο γίνεται καφέ οφείλεται στην οξείδωση. Όταν ένα αβοκάντο κόβεται ή εκτίθεται στον αέρα, η σάρκα του φρούτου αρχίζει να αντιδρά με το οξυγόνο. Αυτή η χημική αντίδραση το κάνει καφέ. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα ή πατάτες.

Ένα αβοκάντο την ημέρα…: 5 λόγοι για να το εντάξεις τώρα στη διατροφή σου

Είναι ασφαλές για κατανάλωση ένα καφέ αβοκάντο;

Τα καλά νέα είναι ότι ένα καφέ αβοκάντο είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση. Αν και το χρώμα μπορεί να μην είναι τόσο δελεαστικό, αυτό δε σημαίνει ότι το αβοκάντο έχει χαλάσει ή ότι δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Στην πραγματικότητα, ένα ελαφρώς καφέ αβοκάντο μπορεί ακόμα να είναι αρκετά νόστιμο και θρεπτικό. Μπορείς απλά να κόψεις τα καφέ μέρη και να φας το υπόλοιπο φρούτο. Ωστόσο, εάν το αβοκάντο είναι εντελώς καφέ, καλύτερα να το πετάξεις γιατί μπορεί να έχει χαλάσει.

Πώς να αποτρέψεις το να μαυρίσουν τα αβοκάντο

Υπάρχουν τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποτρέψεις το να μαυρίσουν τα αβοκάντο. Ένας τρόπος είναι να τα αποθηκεύσεις σωστά. Τα συγκεκριμένα φρούτα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν. Μόλις ωριμάσουν, μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο για να επιβραδύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της ζωής του φρούτου και να μειώσει τις πιθανότητες να γίνει καφέ.

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψεις το να μαυρίσουν τα αβοκάντο είναι να καλύψεις τις κομμένες επιφάνειες με χυμό λεμονιού ή λάιμ. Το οξύ στον χυμό μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας οξείδωσης και να διατηρήσει το αβοκάντο φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτές τις συμβουλές, μπορείς να απολαύσεις φρέσκα και νόστιμα αβοκάντο. 

Αβοκάντο με αυγό: Γιατί είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ένα απόλυτα υγιεινό πρωινό;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i