Οι αφροδισιακές τροφές που απογειώνουν τη σεξουαλική σου ζωή

Ξέχνα τη γαριδομακαρονάδα, αφού έχεις ήδη στην κουζίνα σου τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο.

αφροδισιακες_τροφες Istock

Η σεξουαλική διάθεση καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τη λίμπιντο, η οποία όμως επηρεάζεται από βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Μια υγιής λίμπιντο είναι δείγμα ενός υγιές σώματος, ενώ η έλλειψή της μπορεί να υποδηλώνει κάποια ανάγκη ή δυσλειτουργία.

Επομένως, το βασικό ερώτημα δεν είναι πώς μπορείς να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ορμή, αλλά γιατί αρχικά λείπει η σεξουαλική ορμή. Η παρακάτω λίστα τροφών δεν είναι εδώ για να αντικαταστήσει το ραντεβού με τον γιατρό που μπορείς να συζητήσεις την μειωμένη σου λίμπιντο.

Διάβασε επίσης: Συνδέεται ο καλός ύπνος με το καλό σεξ; Έρευνα απαντά.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως η διατροφή συνδέεται με τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του σώματος. Ξέχνα, λοιπόν, τα οστρακοειδή, τις σοκολάτες και τις φράουλες και τσέκαρε την παρακάτω λίστα για να απογειώσεις αυτό το Σαβ/κό τη σεξουαλική σου διάθεση.

Οι αφροδισιακές τροφές που απογειώνουν την σεξουαλική ζωή

αφροδισιακες_τροφες
Istock

Μέλι

Το μέλι είναι πλούσιο σε βόριο, μία ουσία που βοηθά στην ενίσχυση των οστών,το συντονισμό των μυών, προάγει τη σύνθεση πρωτεϊνών και βοηθά στην αύξηση της φυσικής παραγωγής τεστοστερόνης.

Σαφράν

Από σήμερα θα μαγειρεύεις τα πάντα με σαφράν! Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο σαφράν έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και αυξάνουν τη λίπανση για τις γυναίκες. Μια μελέτη του 2012 έδωσε σε γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία 30 γρ. σαφράν ημερησίως για τέσσερις εβδομάδες και διαπίστωσε ότι μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με το σεξ και αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και λίπανση.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά τρόφιμα για τη βελτίωση της σεξουαλικής ορμής, αφού περιέχει το αμινοξέο, κιτρουλίνη, που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να βελτιώσουν τη σεξουαλική ορμή του ατόμου. Ναι, το καρπούζι είναι 92% νερό, αλλά αυτό το 8% περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη γενική υγεία και σεξουαλική ορμή σου.

Σκόρδο

Η αλλισίνη είναι μία ένωση που συναντάται στο σκόρδο, η οποία βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης καταστέλλει τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης, επομένως το σκόρδο συμβάλλει στο να μη μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμμετέχει στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων. Ως αποτέλεσμα, έχεις επαρκή παροχή αίματος σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Διάβασε επίσης: 30 λόγοι υγείας για να κάνουμε συχνότερα σεξ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i