Αντί για νερό: Η Δρ. Μαρία Ψωμά προτείνει το ιδανικό ρόφημα για επίπεδη κοιλιά

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή με τα συστατικά που συμβάλλουν σε ευεξία (και πιο επίπεδη κοιλιά).

Αντί για νερό iStock

Η επαρκής ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού μας - και η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο. Η Δρ Μαρία Ψωμά, μας παρουσιάζει μια απλή αλλά ισχυρή λύση που συνδυάζει ενυδάτωση αλλά και επίπεδη κοιλιά: ένα δροσιστικό ρόφημα που μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σου. Γεμάτο με ευεργετικά συστατικά, αυτό το ρόφημα έχει τη δυνατότητα να ενυδατώσει και να τονώσει τη συνολική σου ευεξία.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τη συνταγή αλλά και πώς κάθε συστατικό συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου - δηλαδή ενυδάτωση και απόκτηση μιας πιο επίπεδης κοιλιάς. 

Ένα δροσιστικό ρόφημα για επίπεδη κοιλιά:

Αισθάνεσαι φουσκωμένη και άβολα; Θέλεις να αυξήσεις την ενυδάτωσή σου αλλά βαριέσαι το νερό; Αυτό το δροσιστικό ρόφημα είναι το "κλειδί" της επιτυχίας. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα συστατικά που κάνουν αυτό το ρόφημα τόσο ιδανικό.

Λεμόνι:

Μισό λεμόνι, κομμένο σε φέτες και προστιθέμενο στο ρόφημα, λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό για το πεπτικό σου  σύστημα. Γεμάτο με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το λεμόνι βοηθά στην αποτοξίνωση, διώχνει τις τοξίνες και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, συμβάλλοντας τελικά σε μια πιο επίπεδη κοιλιά.

Lime: 

Ο χυμός από μισό λάιμ δίνει μια γλυκιά αίσθηση στο αποτέλεσμα ενώ προσφέρει πολλά οφέλη. Ο χυμός λάιμ είναι γνωστός για τις αλκαλικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων pH του σώματος. Βοηθά επίσης στην πέψη και μειώνει το φούσκωμα, καθιστώντας το απαραίτητο συστατικό, αν ο στόχος σου είναι η πιο επίπεδη κοιλιά. 

Αγγούρι: 

Το αγγούρι σε φέτες προσθέτει ένα αναζωογονητικό και ενυδατικό στοιχείο στο ρόφημα. Πλούσια σε περιεκτικότητα σε νερό, τα αγγούρια σε βοηθούν να μένεις ενυδατωμένη, περιορίζουν την επιθυμία για φαγητό και μειώνουν την κατακράτηση νερού, τα οποία είναι όλα καθοριστικά για την επίτευξη μιας πιο επίπεδης κοιλιάς.

Τζίντζερ: 

Μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ, γνωστό για τις πεπτικές του ιδιότητες, προσθέτει μια πικάντικη νότα στο μείγμα. Το τζίντζερ βοηθά στην καταπράυνση του πεπτικού συστήματος, στην ανακούφιση από το φούσκωμα και στην ενίσχυση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.

Νερό: 

Με έξι φλιτζάνια νερό ως βάση αυτού του ροφήματος, η ενυδάτωση γίνεται βασικό συστατικό. Η άφθονη πρόσληψη νερού διασφαλίζει τη σωστή πέψη, βοηθά στην αποβολή των αποβλήτων και των τοξινών και υποστηρίζει τη συνολική μεταβολική λειτουργία.

Ενισχύοντας τη συνταγή με μέντα:

Για να ενισχύσεις περαιτέρω τα οφέλη αυτού του ροφήματος, πρόσθεσε φρέσκα φύλλα μέντας. Η μέντα όχι μόνο προσθέτει μια αναζωογονητική γεύση αλλά προσφέρει και επιπλέον πλεονεκτήματα για το πεπτικό σύστημα. Βοηθά στην ανακούφιση από το φούσκωμα, στην αποβολή των τοξινών και στη βελτίωση της πέψης, καθιστώντας το πολύτιμο πλεονέκτημα στην προσπάθειά σου για πιο επίπεδη κοιλιά.

Με τον ισχυρό συνδυασμό λεμονιού, λάιμ, αγγουριού, τζίντζερ και νερού, αυτό το δροσιστικό ρόφημα γίνεται το μυστικό σου όπλο για την επίτευξη του στόχου σου. Ενσωματώνοντας αυτό το ρόφημα στην καθημερινή σου ρουτίνα, παρέχεις στο σώμα σου απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενισχύεις το μεταβολισμό και υποστηρίζεις ένα υγιές πεπτικό σύστημα. 

Δες την ανάρτησή της στο Facebook: 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i