Σπλαχνικό λίπος: 4 τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να το χάσεις

Το πρόβλημα με το λίπος της κοιλιάς είναι ότι " κρύβει" και το σπλαχνικό λίπος.

σπλαχνικο_λιπος Istock

Το λίπος που τυλίγεται γύρω από τα κοιλιακά σου όργανα, έχει την ονομασία του σπλαχνικού λίπους. Δεν μπορείς να το δεις ή να το νιώσεις, αλλά είναι εκεί και αν δεν το προσέξεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σου.

Ένα άτομο μπορεί να έχει επίπεδη κοιλιά και να εξακολουθεί να έχει σπλαχνικό λίπος. Σε σύγκριση με το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα σου ( υποδόριο λίπος), το σπλαχνικό λίπος είναι πιο πιθανό να αυξήσει τον κίνδυνο για σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Οι καρδιακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης τύπου 2, το εγκεφαλικό επεισόδιο και η υψηλή χοληστερόλη είναι μερικές από τις καταστάσεις που συνδέονται στενά με το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος. Αν επιθυμείς να το μειώσεις, τότε υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να απoφύγεις με κάθε κόστος.

Διάβασε επίσης: Πώς θα απαλλαγώ από το σπλαχνικό και κοιλιακό λίπος;

Σπλαχνικό λίπος: 4 τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να το χάσεις 

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Το λευκό ψωμί, το ρύζι και τα λευκά μακαρόνια είναι πρώτα στην λίστα των τροφών που πρέπει να αποφύγεις, αν θέλεις να χάσεις σπλαχνικό λίπος. Αυτοί οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, οι οποίοι όχι μόνο αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, αλλά μετατρέπονται επίσης σε ζάχαρη και αποθηκεύονται εύκολα. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία καθώς έχουν υποστεί επεξεργασία όπου αφαιρούνται οι φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα λουκάνικα, το μπέικον και τα hot dogs ανήκουν στην κατηγορία των επεξεργασμένων κρεάτων. Αυτοί οι τύποι κρέατος συντηρούνται με αλάτισμα, κάπνισμα ή ωρίμανση. Μπορεί επίσης να περιέχουν χημικά συντηρητικά. Μαζί με τη συμβολή στην αύξηση του λίπους στην κοιλιά, η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Τηγανητά φαγητά

Οι τηγανητές πατάτες, τα onion rings και τα τηγανητά αυγά είναι γεμάτα ανθυγιεινά λιπαρά όπως κορεσμένα λίπη. Τα τηγανητά φαγητά, είναι, επίσης υψηλά σε θερμίδες λόγω της ποσότητας λαδιού που απαιτείται για να μαγειρευτούν, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση βάρους. Παρόμοια, με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα τηγανητά τρόφιμα μετατρέπονται σε ζάχαρη στο σώμα και αποθηκεύονται ως σπλαχνικό λίπος μέσα και γύρω από την κοιλιά.

Παγωτό

Το παγωτό είναι πλούσιο σε ζάχαρη, ανθυγιεινά λίπη και θερμίδες που όλα μαζί συμβάλλουν στην αύξηση του σπλαχνικού λίπους. Επιπλέον, περιέχει επίσης τεχνητά αρώματα, γλυκαντικά και συντηρητικά. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το δροσιστικό επιδόρπιο είναι red flag για την απώλεια σπλαχνικού λίπους.

Διάβασε επίσης:  Πώς να διώξω την κοιλιά; Έτσι φεύγει το σπλαχνικό λίπος!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i