Τα 5 καλύτερα φρούτα με χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να είναι γλυκά, αλλά αυτά τα φρούτα είναι σούπερ υγιεινά και με λίγους υδατάνθρακες.

φρούτα iStock

Αν αγαπάς τα φρούτα, τότε ξέρεις πόσο νόστιμα και υγιεινά μπορεί να είναι. Επίσης, σίγουρα ξέρεις ότι είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Και παρά τη φήμη, ότι είναι γλυκά ή ακόμα και γεμάτα υδατάνθρακες, υπάρχουν πολλά φρούτα με χαμηλούς υδατάνθρακες που μπορούν να είναι ευεργετικά για το σώμα σου.

Όταν εξετάζεις τα φρούτα για να κατανοήσεις την σημαντικότητά τους, λάβε υπόψη το γεγονός τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του 2021 του περιοδικού Circulation της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σε αυτή τη μελέτη, παρατηρήθηκε οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα να έχουν μείωση κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, καρκίνου και συνολικής θνησιμότητας κατά 10-13%, ε αντίθεση με αυτούς που κατανάλωναν μόνο δύο.

Μια άλλη μελέτη στο Advances in Nutrition επισημαίνει επίσης ότι τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά προσφέρουν στο σώμα διαιτητικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και παχυσαρκίας.

Εάν θέλεις να καταναλώνεις άφοβα τα φρούτα, χωρίς να ανησυχείς για τους υδατάνθρακες - και τις θερμίδες-, τότε σου φτιάξαμε μία λίστα με 5 σούπερ γευστικά φρούτα που είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες.

Διάβασε επίσης: Nature's superpower: Τα φρούτα του δάσους και τα σταφύλια σύμμαχοι υγείας και της ομορφιάς

Τα 5 καλύτερα φρούτα με χαμηλούς υδατάνθρακες

φρουτα_υδαανθρακες
Istock

Καρύδα

Οι καρύδες προσφέρουν μια καλή πηγή υγιεινών λιπών και φυτικών ινών, ενώ είναι σχετικά χαμηλές σε υδατάνθρακες. Πέρα από αυτό, παρέχουν επίσης ηλεκτρολύτες και μέταλλα, καθιστώντας τις μια εξαιρετική επιλογή για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Οι καρύδες είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αλλά με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά (περίπου 17 γραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι) και την περιεκτικότητα σε θερμίδες (177 θερμίδες ανά μισό φλιτζάνι), φρόντισε να παρακολουθήσεις το μέγεθος της μερίδας σου.

Berries

Τα μούρα μπορεί να είναι μικρά, αλλά μπορούν να έχουν μια ισχυρή επίδραση στην  υγεία σου. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecules το 2021 διαπίστωσε ότι τα μούρα μπορούν να παρέχουν στο σώμα αντιοξειδωτικά που μπορούν να ωφελήσουν τόσο το έντερο όσο και τον εγκέφαλό σου, ενώ σε προστατεύουν από φλεγμονώδεις διαταραχές, μεταβολικές διαταραχές, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνους. Τέλος, είναι μια φοβερή πηγή φυτικών ινών και χαμηλά σε θερμίδες

Βερίκοκο

Αυτό το μικροσκοπικό φρούτο μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη ενώ είναι επίσης σχετικά χαμηλό σε υδατάνθρακες. Τα βερίκοκα παρέχουν, επίσης, μια καλή ποσότητα φυτικών ινών και είναι πηγή βιταμινών Α και C.

Γκρέιπφρουτ

Τα γκρέιπφρουτ είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους, ενώ παράλληλα είναι χαμηλά σε θερμίδες και υδατάνθρακες. Έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, καθιστώντας τα μια υγιεινή επιλογή για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι ένα άλλο φρούτο που ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι είναι φαρμακευτικό επειδή είναι τόσο αποτελεσματικά όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου τόσο χρόνιων ασθενειών όσο και εκείνων που συνδέονται με τη γήρανση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Food Reviews International. Αυτό περιλαμβάνει την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την υπέρταση και τη φλεγμονή, καθώς και καρδιαγγειακές, νευροεκφυλιστικές και ογκολογικές ασθένειες.

Τα ροδάκινα έχουν μέτρια χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και περιέχουν βιταμίνες Α και C.

Διάβασε επίσης: Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα; Ποια είναι πιο θρεπτικά;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i