Nature's superpower: Τα φρούτα του δάσους και τα σταφύλια σύμμαχοι υγείας και της ομορφιάς

Ακόμη κι αν δεν βρίσκουμε σε κάθε μανάβικο και λαϊκή μύρτιλα και κράνμπερι τώρα έχουμε τον πιο εύκολο τρόπο να επωφεληθούμε από τις θρεπτικές ουσίες τους.

σκούρα σταφύλια Istock images

Μια πιατέλα γεμάτη φρέσκα φρούτα είναι πάντα δελεαστική, ανεξαρτήτως εποχής -πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια απόλαυση που ευεργετεί παράλληλα τον οργανισμό μας. Ωστόσο, εκτός από τα φρούτα εποχής, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, τα κεράσια ή τις φράουλες, μπορεί να μη βρίσκουμε εύκολα στην ελληνική αγορά κάποια φρούτα που τα λατρεύουμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Τώρα όμως, ένα νέο προϊόν μας βοηθά να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά τους στοιχεία. Πρόκειται για το Beyond Grape Seed, που περιέχει τυποποιημένα εκχυλίσματα από κουκούτσια σταφυλιών, κράνμπερις και μύρτιλα.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εκμεταλλεύεται τη δύναμη των φλαβονοειδών που βρίσκονται στα σκούρα χρωματιστά φρούτα. Το συμπλήρωμα έχει αντιοξειδωτική δράση 20 φορές περισσότερο από τη βιταμίνη C και 50 φορές περισσότερο από τη βιταμίνη Ε. Αποτελεί δηλαδή ένα ισχυρό boost για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το κυκλοφορικό, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας από την οξειδωμένη χοληστερόλη.

grape seed, medmelon

Γιατί καθώς περνούν τα χρόνια πρώτα μας ενδιαφέρει η υγεία και μετά η ομορφιά (για την οποία κάνει επίσης μικρά θαύματα το σταφύλι και τα μύρτιλα)! Διαβάζοντας, λοιπόν, για τον τρόπο δράσης τους κατάλαβα πως μιλάμε για δύο συστατικά: τα Ολιγομερή Προανθοκυανιδινά (OPCs) που προέρχονται από σπόρους σταφυλιών και τα φλαβονοειδή που προέρχονται από τα κράνμπερις και μύρτιλα. Οι ουσίες αυτές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την κατάσταση των αγγείων και ανακουφίζουν συμπτώματα, όπως το πρήξιμο ή το μυρμήγκιασμα των άκρων κ.ά.

Επιπλέον τα OPCs (τα Ολιγομερή Προανθοκυανιδινά του σταφυλιού) έχουν επίσης ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες θωρακίζοντας τον οργανισμό και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Παράλληλα βελτιώνουν και την όραση- ξέρετε αυτό το "που-είναι-τα-γυαλιά-μου" σύνδρομο που μας πιάνει μετά τα 40.

Με δυο λόγια είναι ένα συμπλήρωμα- σύμμαχος υγείας. Και όχι μόνο υγείας, αλλά και ομορφιάς. Γιατί το Beyond Grape Seed δρα λοιπόν σαν "καλλυντικό από μέσα" έτσι ώστε να μην έχουμε και τόσο ανάγκη τα "έξω". Τι κάνουν τώρα αυτά τα μαγικά φρούτα; Ενισχύουν το κολλαγόνο αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση εξαιτίας των ελευθέρων ριζών και προστατεύουν επίσης το δέρμα από τον ήλιο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μια κάψουλα, 2 φορές την ημέρα μαζί με φρούτα ή χυμό, αλλά σε άδειο στομάχι, είναι λοιπόν η οδός για να δράσει ο σύμμαχός μας.Μάλιστα, τα OPCs στο Beyond Grape Seed® είναι τα ταχύτερα αφομοιώσιμα και άμεσα βιοδιαθέσιμα αντιοξειδωτικά αφού σε μόλις 10 λεπτά μετά τη λήψη, ξεκινά η αφομοίωση και μετά από 45 λεπτά επιτυγχάνεται η μέγιστη απορρόφηση. Αλλά το καταπληκτικό είναι ότι ακόμα και 7 ώρες αργότερα, τα επίπεδα βρίσκονται σε υψηλή τιμή, στο ένα τρίτο του μέγιστου, ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τα OPCs παραμένουν στον συνδετικό ιστό και στο κολλαγόνο μέχρι 72 ώρες.

Useful Info: Το Beyond Grape Seed παρασκευάζεται από την Καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φυσικά ή ηλετρονικά φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i