Το μηλόξυδο είναι το νέο αγαπημένο life hack του TikTok

Το TikTok έχει λατρέψει το μηλόξυδο. Έχει, όμως, δίκιο;

μηλοξυδο iStock

Το TikTok και οι πιστοί θαμώνες του δε σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν με τις νέες τάσεις, τα aesthetics και, φυσικά, τα life hacks που εφευρίσκουν σε καθημερινή βάση, πείθοντάς μας (με περίσσεια ευκολία) να τα δοκιμάσουμε, σχεδόν, όλα. Αυτή τη φορά, το trend που έχει συνεπάρει τους φίλους της δημοφιλούς πλατφόρμας ακούει στο όνομα μηλόξυδο και έχουμε τόσες απορίες για αυτό, όσες και εσύ.

Αν μπεις στο TikTok, οι πιθανότητες είναι να συναντήσεις ένα βίντεο με κάποιον αυτοαποκαλούμενο γκουρού υγείας να μιλάει για τα οφέλη της κατανάλωσής του σαν σφηνάκι τεκίλας. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με το ελαιόλαδο, παλαιότερα. Τώρα το αν το μηλόξυδο - κούπα σε βοηθήσει κάπου, αυτό παίζεται, ωστόσο είναι αλήθεια πως το εν λόγω ξύδι, που δε λείπει ποτέ από τη χωριάτικη μας, παρουσιάζει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες.

Ποια είναι τα οφέλη του μηλόξυδου;

"Το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθά στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση", λέει ο Andy Daly, διατροφοθεραπευτής στο Dr David Jack και μέλος της Βρετανικής Ένωσης για τη Διατροφή και την Ιατρική του Τρόπου Ζωής, ο οποίος πίνει μηλόξυδο κάθε μέρα.

Μια κλινική μελέτη 12 εβδομάδων που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Shahid Beheshti της Τεχεράνης διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν τακτικά μηλόξυδο είχαν σημαντική μείωση του σωματικού βάρους , του ΔΜΣ και του δείκτη σπλαχνικής λιπώδους μάζας (ένας έξυπνος τρόπος μέτρησης της συσσώρευσης και των επιπτώσεων του εσωτερικού λίπους).

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i