Εύκολη συνταγή για ψωμάκια χωρίς αλεύρι - Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη

Εκτός από χορταστικά, αυτά τα ψωμάκια είναι μια πολύ καλή λύση για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, σύμφωνα με τη διατροφολόγο.

ψωμακια_θερμιδες Istock

Tα ψωμιά που παρασκευάζονται από αλεύρι ολικής άλεσης, αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής διατροφής. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, ενώ δεν λείπει ποτέ από τα οικογενειακά τραπέζια.

Συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα και έχει μία σταθερή θέση στο καθημερινό διαιτολόγιο. Το ψωμί, όμως, έχει συνδεθεί με μία κακή φήμη, καθώς θεωρείται από πολλούς θερμιδική "βόμβα". Δεν είναι λίγοι οι διατροφολόγοι που προτείνουν να απομακρυνθεί από το μενού, ενώ άλλοι προτρέπουν την κατανάλωση μόνο μαύρου ψωμιού.

Οι υδατάνθρακες αντιπροσωπεύουν την πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, και το ψωμί είναι μία καλή πηγή. Με τα σωστά συστατικά, το ψωμί όχι μόνο δεν επιβαρύνει το σώμα σου με extra θερμίδες, αλλά μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Η παρακάτω συνταγή για λαχταριστά ψωμάκια είναι ιδανική για εσένα που δεν επιθυμείς να κόψεις το ψωμί από το καθημερινό σου μενού, ενώ θέλεις να προσέξεις την σιλουέτα σου.

Διάβασε επίσης: Γρήγορο κέικ σε κούπα με γεύση banana bread

Ψωμάκια που δεν παχαίνουν: Η εύκολη συνταγή με χαμηλές θερμίδες και απίστευτη γεύση

Ο λογαριασμός του Instagram dimidiet δημοσίευσε μία εύκολη και απολαυστική συνταγή για ψωμάκια χωρίς πολλές θερμίδες. Μπορεί το ψωμί να θεωρείται ως ένα από τα πιο παχυντικά τρόφιμα, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή μειώνει κατά πολύ την θερμιδική του αξία.

Στην λεζάντα της ανάρτησης, ο λογαριασμός dimidiet έγραψε: "Ψωμάκια που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως βοηθούν στη ρύθμιση της δυσκοιλιότητας, της χοληστερόλης αλλά και της απώλειας βάρους!!

Με 16 γρ πρωτεΐνη κι 11 γρ ίνες το ένα!!

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ε; Κορεσμός για ώρες!!
Αποτελούν από μόνα τους πλήρες γεύμα! Πολύ χορταστικά και πολύ θρεπτικά!!

Κι αυτό γιατί περιέχουν δύο συστατικά που έχει φανεί πως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα!! Φακές και ψύλλιο. Το ψύλλιο είναι διαλυτές φυτικές ίνες που δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες αλλά βοηθούν πολύ στην καλή λειτουργία της μικροβιακής χλωρίδας.

Έχουν την ιδιότητα να απορροφούν μεγάλη ποσότητα νερού και να δημιουργούν στο έντερο μια μορφή gel. Σε αυτή τους την ιδιότητα οφείλουν όλες τις θετικές επιδράσεις που έχουν στον οργανισμό".

 

Η συνταγή για ψωμάκια που βοηθούν στην απώλεια βάρους, την δυσκοιλιότητα και την χοληστερόλη

Υλικά:

  • 500 γρ κόκκινες φακές
  • 40γρ ψύλλιο
  • 2 κσ αλάτι
  • Μισή κούπα νερό
  • 2/3 κγ αλάτι
  • 1 γεμάτο κγ σοδα
  • 1 κσ λεμόνι

Εκτέλεση: 

Πλένουμε καλά και μουλιάζουμε για πάνω από 4 ώρες τις κόκκινες φακές
Τις στραγγίζουμε τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ψύλλιο, το νερό και το αλάτι. Ρίχνουμε τη σόδα και πάνω από την σόδα ρίχνουμε το λεμόνι.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια. Κολλάει λίγο αλλά δεν πειράζει. Θα βγουν μια χαρά.
Την χωρίζουμε σε οκτώ κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά μέχρι να τα δούμε να παίρνουν ένα ωραίο χρώμα.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

Σημείωση: Λόγω των διαλυτών φυτικών ινών καλό είναι όταν τρώμε τα συγκεκριμένα ψωμάκια να πίνουμε κι αρκετό νερό!
Ένα ποτήρι για κάθε ψωμάκι

Διάβασε επίσης: 6 πρωτεϊνικές συνταγές για βρώμη από το βράδυ - ιδανικές για απώλεια βάρους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i