Είναι τα μανιτάρια κατάλληλα για απώλεια βάρους;

Τα μανιτάρια είναι από τα πιο δημοφιλή συστατικά της γαστρονομίας και αξίζουν μία θέση στο πιάτο σου.

μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μια δημοφιλής ποικιλία μυκήτων που πολλοί λατρεύουν να απολαμβάνουν, είτε σε μία σαλάτα, είτε σοταρισμένα ως συνοδευτικό είτε σε ένα σάντουιτς. Ουσιαστικά, είναι η μοναδική ποικιλία από μύκητες που είναι βρώσιμοι.

Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, τα μανιτάρια θεωρούνταν ως η τροφή των θεών και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τα κρατούσαν για τους Φαραώ. Σε άλλους πολιτισμούς όπως στην Κίνα και την Ιαπωνία χρησιμοποιούσαν μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς.

 Εκτός από γευστικά, φαίνεται ότι αυτή η ιδιαίτερη τροφή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα αν μεταξύ άλλων είναι κατάλληλα και για απώλεια βάρους. Σε αυτό το άρθρο, θα δοθεί η απάντηση στο μεγάλο - διατροφικό- ερώτημα.

Διάβασε επίσης: Τελικά, να πλένεις τα μανιτάρια πριν τα χρησιμοποιήσεις;

Είναι τα μανιτάρια κατάλληλα για απώλεια βάρους;

Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή για απώλεια βάρους και αξίζουν σίγουρα μία θέση στο πιάτο σου. Ο βασικός λόγος είναι η χαμηλή θερμιδική τους αξία και η αφθονία σε διαιτητικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

μανιταρια_διατροφη
Istock

Χαμηλά σε θερμίδες

Τα μανιτάρια είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες, και συνεπώς μία εξαιρετική επιλογή για την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, μια μερίδα ενός φλιτζάνι μανιταριών έχει λιγότερες από 30 θερμίδες.Έτσι, προσθέτοντας μανιτάρια στα γεύματα και τα σνακ σου προσθέτεις μόνο μια αμελητέα ποσότητα θερμίδων χωρίς να προσθέτεις λίπος, χοληστερόλη ή ζάχαρη. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με μαύρο ρύζι, λαχανικά, κοτόπουλο.

Υψηλά σε διαιτητικές (φυτικές) ίνες

Τα μανιτάρια περιέχουν διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να αισθάνεσαι χορτάτη. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων διαιτητικών ινών προάγει την υγιή πέψη, την κίνηση της τροφής μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα και πολλά άλλα. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού σου και οδηγούν σε ταχύτερη απώλεια κιλών.

 Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σταθερά.Με αυτόν τον τρόπο, οι φυτικές ίνες θα σε βοηθήσουν να είσαι χορτάτη και ικανοποιημένη, ενώ ενδεχομένως θα μειώσεις την υπερκατανάλωση τροφής μέσα στην ημέρα.

Περιέχουν Πρωτεΐνη

Τα μανιτάρια έχουν επίσης μερικά γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία μπορεί επίσης να προάγει την ικανοποίηση και την πληρότητα. Για παράδειγμα, τα μανιτάρια κουμπιού και τα μανιτάρια στρειδιών περιέχουν 3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.

Διάβασε επίσης: Μανιτάρια στη νηστεία: Ποια περιέχουν την περισσότερη πρωτεΐνη;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i